İstanbul'da kanlı soygun

Halkalı'da film sahnelerini aratmayacak bir kovalamaca yaşandı. Kovalamacada bir kişi hayatını kaybetti.

İstanbul'da kanlı soygun
İstanbul'da kanlı soygun
Kar maskeli soyguncu bir mobilyacının çantasını silah zoruyla alıp kaçtı. Soyguncu peşine düşen mobilyacı ve çalışanlarına ateş açtı. Bir çalışan öldü, zanlı kayıplara karıştı

İstanbul Halkalı’daki Çorapçılar Sitesi Özgür Mobilya önünde meydana gelen kanlı soygun şöyle gelişti: Dün 15.00 sıralarında sahibi olduğu mobilya mağazasına gelen İrfan Özgür’ün elindeki çanta, kapı önünde bekleyen kar maskeli bir kişi tarafından silah tehdidiyle alındı.

Yaya olarak kaçmaya başlayan gaspçıyı, işyeri sahibi Özgür kendine ait Mercedes’le takip etmeye başlarken olaya tanık olan mağaza çalışanları Hüseyin Balcan ile Oruç Aliyev de şirkete ait kamyonetle gaspçının peşine düştü. Taksi ile kaçamayacağını anlayan gaspçı, yaklaşık 500 metre sonra Torlak Sanayi Sitesi Kavşağı’nda taksiden inerek kendisini takip eden araçlara ateş etmeye başladı. Bu sırada kamyoneti kullanan Hüseyin Balcan, hemen arkasından gelen patronu İrfan Özgür’ün otomobiline siper olmak için direksiyonu kırdı. Ateş altında kalan kamyonetteki Hüseyin Balcan, yediği kurşunla yaşamını yitirirken Oruç Aliyev yaralandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Hüseyin Balcan’ın önceki gün ikinci çocuğunun dünyaya geldiği öğrenildi. Acı haberi alır almaz olay yerine koşan ağabeyi Hasan Balcan, sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarını tutamayan Balcan, “Daha dün ikinci kez baba olmuştun” diye ağladı.

Yaşadığı olayın etkisinden uzun süre kurtulamayan işyeri sahibi İrfan Özgür, “Silah tehdidiyle çantayı istedi. Kafama silah dayadı benden çantayı aldı. Çantanın içinde evrak vardı. Asıl para dolu çanta bagajdaydı. Olayı gören arkadaşlar dışarı çıktı şüpheliyi takip etmeye başladık. Sıkıştırdığımız an ateş açtı” dedi. Olayla ilgili 2 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.