Oktay Vural'dan Erdoğan'a erken seçim cevabı

MHP'li Vural Başbakan'a cevap verdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "erken seçim" tartışmaları nedeniyle muhalefete "yenilen pehlivan güreşe doymazmış" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a "Sayın Başbakan 2007’de sen ne yaptın? Erken seçim yapmadın mı? Sarıldın e muhtıranın ipine, yüzde 47 oy aldın. Ama çekirge bir sıçrar iki sıçrar" yanıtını verdi.Vural Başbakan Erdoğan’a "Er ya da geç seçim var, nereye kaçarsan kaç, kaçacağın yer sandıktır, sandıkla geldiniz sandıkla gideceksiniz" diye seslendi.Vural, Başbakan Erdoğan’ın artık anket açıklamadığına dikkat çekerek "Hiç anket gelmiyor mu önüne sayın başbakan. Geldiğini biliyoruz. Anketler iyi gösterdiği zaman medyaya pazarlama. Kötü gösterdiğinde hasıraltı" diye konuştu.

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin erken seçim tartışmaları ve referandum süresinin 45 güne indirilmesine ilişkin teklifle ilgili sorularını yanıtladı. Referandum süresinin düşürülmesine ilişkin teklifi "Hangi konunun referanduma sunulması, birisi bir taş atıyor hepiniz çıkartmaya çalışıyorsunuz" şeklinde değerlendiren Vural, referandum süresiyle ilgili tartışmayı toplumun gündemini ‘aşırma’ olayı olarak görmek gerektiğini söyledi.

"BIRAKMADAN KAÇMAYA NİYETLENİYORLAR"

2011’de seçim olduğunu, seçim sandığının er ya da geç kurulacağını ifade eden Oktay Vural şöyle konuştu:

"Sayın başbakan seçimden kaçmak yok, seneye seçim var. Nereye kaçarsan kaç. Önündeki sandığa kadar kaçabilirsin. Diyorlar ki ‘bırakıp kaçacaklardan değiliz’. Anlaşılan bunlar kaçmayı akıllarına koymuşlar da bırakmadan kaçmaya niyetleniyorlar. Bırakmadan kaçmak yok. Bırakacaksın. Nerede? Sandıkta. Seneye seçim var. Dolayısıyla sandığın ucu gözüktü. Niye korkuyorlar. Ne yardan ne serden vazgeçmeye niyetleri var. Sandıkla geldiniz sandıkla gideceksiniz inşallah. Adaletiniz artık zulme, kalkınmanız zamma dönüştü. Bunun hesabı sandıkta sorulacak. Ne kadar yeni oyunlar peşinde koşarsanız koşunuz milletimiz artık oynadığınız oyunun farkına varmıştır. Mukadder sona yaklaşıyorsun sayın Başbakan."

"BAŞBAKAN’IN ÖNÜNE HİÇ ANKET GELMİYOR MU?"

Erdoğan’ın "bırakacağı"nı söylediğini belirten Vural, Başbakan’a "İnşallah senin son seçimin olacaktır. Artık bu baskıcı, şiddet, hiddet dolu Erdoğanizm dönemi millet iradesiyle sona erecektir millet iradesiyle. O günü bekliyoruz, az kaldı." dedi. Başbakan Erdoğan’ın erken seçim tartışmalarıyla ilgili olarak muhalefete yönelik ‘yenilen pehlivan güreşe doymazmış’ sözünün sorulması üzerine Vural, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan 2007’de sen ne yaptın? Erken seçim yapmadın mı? Sarıldın e muhtıranın ipine yüzde 47 oy aldın. Ama çekirge bir sıçrar iki sıçrar. MHP parlamentoya girdiğinden bu yana oyları düşüyor. Sayın başbakan çok meraklıydı anket açıklamaya. Şimdi dut yemiş bülbüle döndü. Hiç anket açıkladığını duyuyor musunuz? Sayın Başbakan hiç anket gelmiyor mu önüne. Geldiğini biliyoruz, anketleri anlat. Anketler iyi gösterdiği zaman medyaya pazarlama, kötü gösterdiğinde hasıraltı. Biz anketlerde, manşetlerde kaderimizi arayanlardan değiliz. Sandıkta inşallah sonucu alacağız. Tekel işçilerinin yanına kadar gitmeyi bile beceremeyen bir hükümet, milletten kopmuş bir hükümettir. İnşallah hukuken de bağını sandıkta kopartacağız."

"İNŞALLAH BARAJ ALTI KALIRLAR"

Vural, AKP’nin oy oranına ilişkin tahmininin sorulması üzerine de "İnşallah baraj altı kalırlar. Merdivenleri çıkmak zor, ama inmek kolay olur. İnşallah hızlı bir düşüş olacak. Niyetimiz de muradımız da budur. "karşılığını verdi.