'Simpsonlar'ın Gürcü versiyonu

Gürcü animatörler, Amerikan yapımı Simpsonlar'ın Gürcü versiyonu olarak Samsonadzes'i tasarladı.

Filmin dünyanın en tanınan animasyon dizisi Simpsonlar ile aynı çizgide olan ve İmedi TV'de yayınlanan Samsonadzes karakterleri şiş gözleri, hardal rengi tenleri ve 4 parmaklı elleri ile orijinallerinden farksız gözüküyor. Filmin başlangıç sahnesi Samsonadzes'in, Simpsonların kasabası olan Springfield'in küçük bir taklidinden çok daha fazlası olduğu gösterirken, filmlerin hikayenin farklı olduğu belirtiliyor.

Samsonadzes'de, baba Gela, anne Dodo, kız çocuk Shorena, erkek çocuk Gia ile büyükanne ve büyükbabadan oluşan çekirdek bir aile canlandırılıyor. Gela ile Simspons'daki orijinal baba Homer Simpson's düşük zekaları birbirine benzerken, Dodo'nun ise Simspons'daki orijinal anne Marge Simpson'dan daha agresif bir yapıya sahip olduğu gözleniyor. Çizgi filmi canlandıran ekibin başkanı ve karakterlerin tasarımcısı Irina Kharebashvili, Samsonadzes'ın Simpsonlardan farklı olduğuna dikkat çekerek, "Samsonadzes'i tasarlarken tabii ki Simspsonsların ve diğer bu tür filmlerin etkisi oldu ancak Samsonadzes Simpsonların tıpa tıp aynısı değil. Benzer fikirler kullanıldı ancak karakterler yerli bağlama uyarlandı. Bu bir hırsızlık değil sadece provokasyon olabilir, filmlerin isimleri benziyor" diye konuştu.

Filmin ses teknisyeni Zviad Bliadze ise "Başlangıçta ana karakterler, yani Samsonadzes ailesi, kalemlerle çizilerek ortaya çıkarıldı. Daha sonar 3 boyutlu bilgisayarlarla filmi hazırladık. Filmi her defasında kalemle çizilmiyor. Ancak filme yeni bir karakter eklemek istersek, kalemle çizip daha sonra 3 boyutlu hale çevirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. Kharebashvili dizinin Gürcü ailelere odaklandığını ve Gürcü mizahının filmi Simpsons'lardan uzaklaştırdığını ifade ediyor.