Romanlara karşı bilinçli bir hareket

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,Manisa'nın Selendi İlçesinde, yılbaşı gecesi sigara yasağı yüzünden çıkan olaylar hakkında, ''Roman vatandaşlarımıza karşı bilinçli bir göç, korkutma veya sindirme düşüncesi olduğuna inanmıyorum'' dedi.

Parlamentoda gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Arınç, Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen olayları anlattı. Görüntülerde, ''Ya Allah, Bismillah Allahu Ekber'' diyen kızgın bir kalabalığın, ellerinde sopalarla yürüdüğüne dikkati çeken Arınç, ''Bunun ne anlama geldiğini Türkiye'de yeni doğan çocuklar da biliyor artık'' dedi.

Selendi'yi çok iyi tanıdığını, çok mazbut ve muhafazakar bir yapısının olduğunu ifade eden Arınç, ''Ben şahsen bugüne kadar Romanların yaşadığı bir olumsuzluk, ne duydum, ne gördüm. Selendi zaten avuç içi kadar bir yer. Burada Romanlara karşı bilinçli bir hareket olsaydı, bugün değil çok evvelden de olabilirdi. Dolayısıyla Roman vatandaşlarımıza karşı bilinçli bir göç, korkutma veya sindirme düşüncesi olduğuna inanmıyorum'' diye konuştu.

Arınç, yaşanan olayların organize olup olmadığını savcının araştırdığını belirterek, ''Validen aldığım bilgiye göre, bir bayan savcı olayı soruşturuyor. Belki de yakın zamanda zarar verici eylemleri yapan kişilerin tespit edilmesiyle bir yargı süreci başlayacaktır, umarım'' şeklinde konuştu.