Putin'den milyarlık kilise atağı

Rusya Başbakan'ı Vladimir Putin Rus Ortodoks Kilise'sine bağlı yapıların restorasyonu için 2 milyar ruble ayırdı.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ülkedeki Ortodoks kilise ve manastırların restorasyon çalışmalarına iki milyar ruble (67 milyon dolar)'den fazla para ayıracaklarını belirtti.
Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill ile Kutsal Danilovo Manastırı’nda buluşan Putin, devlet-kilise ilişkilerinin önemine değindi. Moskova'daki tarihi Novodeviçi Manastırı’nın Rusya Ortodoks Kilisesi'ne devredilmesi gerektiğini savunan Putin, "Devlet ve kilise kendi aralarındaki samimi ilişkilerinden yola çıkarak, kiliseye ait gayrimenkulün kendisine devredilmesine ilişkin sorunları uygar bir şekilde çözmeleri gerekir. Kiliseye ait tüm mülklerin dini kurumlara devredilmesi, titizlikle sürdürülmeli " dedi.
Rusya Başbakanı, 2010 yılında ülkedeki kilise ve manastırların restorasyon çalışmalarına devlet bütçesinden iki milyardan fazla para ayıracaklarını belirtti. Putin, "Bu çalışmalarla ilgili Kültür Bakanlığı'nca bir yasa da hazırlandı" diye konuştu. Görüşmede Rusya Kültür Bakanı Aleksandr Avdeyev ve Rusya Federal Gayrımenkul Kurumu (Rosimuşestva) Başkanı Yuri Petrov da hazır bulundu.