PKK aileleri hedef aldı

Yüksekova'da teslim olan bir itirafçı PKK'nın hain eylem planını deşifre etti.

PKK aileleri hedef aldı
PKK aileleri hedef aldı
Son dönemde artan kopmalar ile ağır kan kaybeden terör örgütü PKK, "firarları" engellemek için cep telefonu kullanan mensuplarını açıkça "ajan" ilan etti. Örgütün, Doğu ve Güneydoğuda görevli polisleri de eş ve çocuklarını kaçırarak kontrolden çıkartmayı planladığı tespit edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda kendiliğinden Yüksekova'da polise teslim olan bir PKK itirafçısının ifadelerine yer vererek bölgedeki il emniyet müdürlüklerini teyakkuza geçirdi.
"BU OYUNA GELMEYİN"
Emniyet müdürlüklerine gönderilen yazıda, "PKK'nın personelimizin eş-çocuklarını kaçırma, dağa kaldırma vb. tacizler ile bölgede sağduyulu görev yapan polisleri kontrolden çıkartmayı hedeflediği saptanmıştır. Bu oyuna gelmeyin" uyarısı yapıldı.
"AMAÇ ÇATIŞMA ÇIKARMAK"
Doğu-Güneydoğu'nun il/ilçelerinde görev yapan polislerin oturduğu lojmanlar ile çocuklarının öğrenim gördüğü okullar çevresindeki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Adı gizli tutulan itirafçının, "Örgüt yönetimi polisleri kontrolden çıkartmak için eş-çocuklarını kaçırma, taciz vb. eylem kararı aldı. Bu yolla bölgedeki polislerin psikolojisi bozulmak isteniyor” dediği öğrenildi.