Ölüm kalım savaşı veriyor

Zonguldak'ın Devrek ilçesi Ağalar Mahallesi'nde ikamet eden Eser ve Nilüfer Kocasoy çiftinin ikinci çocukları 6 aylık olmasına rağmen bir türlü kilo alamıyor.

Eser ve Nilüfer Kocasoy çiftinin ikinci çocukları olan Berat, kusma şikayetiyle önce Devrek Devlet Hastanesi'ne, buradan da Zonguldak Devlet Hastanesi'nde tedavi ettirildi, ancak sonuç değişmeyince Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada 3 ay tedavi altında tutulan minik Berat'ın metabolizma rahatsızlığı ve bağırsak enfeksiyonuna yakalandığı tespit edildi. Hastalığı düzelmeyen minik çocuğu doktorlar, Gazi Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Maddi durumu iyi olmayan aile daha fazla dayanamadı ve tedaviyi yarım bırakarak evlerine dönmek zorunda kaldı. İşsiz baba ve ev hanımı annenin kollarında her geçen gün eriyen 6 aylık minik yavru, özel mamayla besleniyor. Bebeğin mama parasını Devrek Sosyal Yardımlaşma Vakfı karşılıyor.

"Çocuğumu kaybetmek istemiyorum" diyen gözü yaşlı anne Nilüfer Kocasoy, duyarlı vatandaşlardan evladına yardımcı olmasını bekliyor. Nilüfer Kocasoy, "Evladımı dünyaya getirdikten bir gün sonra kusmaya başladı. Günler ilerledikçe çocuğumun kusması hızlanarak günde 10'a kadar cıktı. Berat'ı ilk olarak ilçemizdeki hastaneye götürdüm. Buradaki hastaneler hastalığa çare bulamayınca bizi Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne sevk etti. Burada yaklaşık 3 ay tedavi gördüğümüz halde çocuğumda düzelme olmadı. Çocuğumun rahatsızlığını burada yapılan tetkiklerin ardından ilk olarak metabolizma rahatsızlığı, yapılan biyopsiden sonra ise bağırsak enfeksiyonuna yakalandığı teşhisi koydular" dedi.