Mine Kırıkkanat'tan TSK'ya sert eleştiri

Habertürk'te yayınlanan bir porgrama konuk olan Vatan gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, TSK'yı sert bir şekilde eleştirdi.

Mine Kırıkkanat'tan TSK'ya sert eleştiri
Mine Kırıkkanat'tan TSK'ya sert eleştiri
Vatan gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat katıldığı programda TSK'yı eleştirdi.

TSK'NIN BAŞINA NİTELİKLİ ÜST KOMUTA KADEMESİ GELMİYOR

Programda son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan kozmik oda ile ilgili görüşlerini açıklayan Kırıkkanat’ın hedefinde Türk Silahlı Kuvvetleri vardı. TSK aleyhinde yazdığı yazıların onları korumak için değil tam tersine eleştirmek için yazıldığını ifade eden Kırıkkanat: ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başına bir süreden beri hiçbir şekilde nitelikli, üst komuta kademesi gelmiyor. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri aynen sivil otorite gibi kirlendi bu ülkede’’ dedi.

CEPHEDE SAVAŞAN ASKERLERE AZ İMKAN VERİLİYOR

TSK’ya yönelik eleştirilerini Nefes filminden yola çıkarak sürdüren Kırıkkanat sözlerine şöyle devam etti: ‘’Nefes filmine gittim mesela. Nefes filmini çok beğendim. Niçin çok beğendim bir kere milliyetçi bir film değildi, savaşın saçmalıklarını vurguluyordu, her iki tarafında nasıl kimlerin peşinde karşı karşıya geldiğini vurguluyordu. Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin cephede savaşan askerine ne kadar az imkan verdiğini de vurguluyordu.’’

DARBELER ABD'NİN DİREKTİFLERİYLE YAPILDI

TSK’ya karşı tutumunu programın sonlarına doğru daha da sertleştiren Kırıkkanat: ‘’ Cephede savaşan askerlerin fedakarlıklarını gördükten sonra o yatlar, holdingleşmeler, Antalya’da kurulan o kamplar, Foça’da kurulan o kamplar, o komutanların afra tafraları, dünyayı ben yarattım diye gezmeleri, nerden geldiklerini unutup neye hizmet edeceklerini ve amaçlarının ne olduğunu unutmaları, bugüne kadar yapılan darbeleri Amerika’nın direktifleriyle yapmış olmaları kabul edilemez’’ dedi.