Kış masalı gibi

Ağrı'nın Tutak ilçesinde ilköğretim öğrencilerinin okula gitmek için nehirden paçalarını sıvayarak geçmesi skandalının ardından, Tutak Kaymakamı köprü müjdesi verirken, Vali olay 'düzmece' dedi.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Ağrı'nın Tutak ilçesinin Adakent köyünde çocukların ''nehiri geçerek'' okula gidip geldiklerine ilişkin haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Bir haber ajansının dün resimleriyle birlikte yayınladığı ve medyada geniş yankı uyandıran  olay eğitim camiasını sarsarken, Tutak Kaymakamı Gürbüz Saltaş'ın gün içinde yaptığı açıklamalar haberi doğrular nitelikteydi.

"KÖPRÜ YAPILACAK"
"Skandal" olarak nitelendirilen olayda, ilköğretim öğrencilerinin buz gibi suyu paçalarını sıvayarak geçmesini değerlendiren Tutak Kaymakamı Gürbüz Saltaş, okula gitmek için başka bir yolun olduğunu ama yakın olduğu için öğrencilerin bu şekilde karşıya geçtiğini ifade edip, valiliğin de bilgisi kapsamında kısa sürede bir köprü yapılacağı bilgisini veridi.

"HABERLER MİZANSEN"
Konuyla ilgili bilgisine başvurulan Ağrı Valisi Mehmet Çetin ise hem Kaymakamıyla çelişti hem de yayınlanan fotoğrafları yalanlayıp, olayı "düzemece" olarak nitelendirdi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu ziyaret eden Çetin, çocukların ''dereyi geçerek'' okula gidip geldikleri iddiasının doğru olmadığını belirterek, ''Köprü olmadığı için okula gidemeyen bir tek öğrencimiz veya günü birlik dereyi geçerek okula giden bir tek öğrencimiz yoktur'' dedi.

Vali Çetin, "Köprü yapılmaksızın bu köyün ilçeye ulaşımı 32 kilometre, köprü yapıldığında ise 28 kilometreye düşmektedir. Dolayısıyla öğrencilerimizin eğitime devamıyla köprü yapılmasının uzaktan yakından ilgisi yoktur. Yazılı ve görsel basında yer alan haberler mizansendir.'' diye konuştu.

ÜÇ HABER DE AYNI KAYNAKTAN
Anadolu Ajansı'nın yayınladığı fotoğraf kareleri, Tutak Kaymakam Gürbüz Sataş ve Ağrı Valisi Mehmet Çetin'in sırasıyla yine Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamalar sonucu oluşan çelişki ise kafalarda soru işareti olarak kaldı.

Haber 7