Gül büyükelçilere moral verdi!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İkinci Büyükelçiler Konferansı'na katılan büyükelçilere Çankaya Köşkü'nde öğle yemeği verdi. Gül, yemekte yaptığı konuşmaya, Dışişleri mensuplarının, büyükelçilerin çok büyük fedakârlıklar göstererek gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Gül yemekte şöyle konuştu;

* ELÇİLERE TEŞEKKÜR: Dışişleri Bakanlığı yaptığım dönem dolayısıyla bunu en iyi bilenlerden birisi benim. Dışarıdan bakıldığında bunun görülmesi zordur. Büyükelçiler sadece kendileri değil, aileleri de aynı sorumluluk içinde çalışmaktadır. Bundan dolayı teşekkür ediyorum.

* GÜÇLÜ ÜLKEYİ TEMSİL: Türkiye her bakımdan giderek gelişmekte, güçlenmektedir. Ve Türkiye’yi temsil etmek her zaman bir onurdur. İşleri iyi giden, ekonomisi iyi giden, kendi içerisinde övüneceği şeyleri çoğalan bir Türkiye’yi dışarıda temsil etmek de daha kolaydır. Düşünün ki büyük krizler içinde kıvranan, büyük çalkantılar yaşayan, çok büyük demokratik, hukuki sorunlar yaşayan bir ülkeyi de temsil ediyor olabilir büyükelçiler.

* DAVUTOĞLU’NA TEŞEKKÜR: Dışişleri Bakanlığı’nın diğer bakanlıklarla ortak çalışmalar duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bu çalışmalarından dolayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu tebrik ediyorum. Bugün klasik diplomasinin anlamının değişmiştir. Büyükelçiler yeri geldiğinde, ekonomi müşaviri ya da özel sektör temsilcisi gibi hareket etmektedir. Bu kapsamda yapılan toplantıların çok yararlı olduğuna inanıyorum.

* TÜRKİYE YALNIZ DEĞİL: Dünyanın güç merkezleri sürekli değişiyor, Türk diplomasisi de artık dünyanın her tarafındadır. Türkiye daha fazla tanınmakta, takdir edilmektedir. Türkiye yalnız değildir. Uluslararası kurumlarda yapılan seçimlerde bu görülmektedir.

* ATATÜRK’ÜN İLKESİ: Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne gelen ve Atatürk’ün ortaya koyduğu “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” fikri, Türk dış politikası için büyük bir değerdir. Bu fikrin önemi bugün dünyada daha fazla bilinmektedir.

* ÖNEMLİ BİR ÜLKEYİZ: Arkanızda güçlü bir Türkiye var. Temsil ettiğiniz ülkenin tarihi olarak çok büyük derinliği var, coğrafi olarak çok önemli. Bugün ekonomimiz övünebileceğimiz kadar büyük, G-20’nin içine giren, dünyanın 15. ekonomisi haline gelmiş bir ekonomi. Ülkemiz, herkesin takdir ettiği, hayranlık duyduğu, güçlü silahlı kuvvetleri olan, bunun yanında da demokrasisini, hukuk standartlarını giderek güçlendiren ve buna çok önem veren bir ülke. Bunun kıymetini, en sade vatandaştan, en üstteki makama kadar hepimizin bilmesi lazım. Böyle bir ülkeyi temsil edenlerin, şüphesiz ki, çok daha fazla sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerekiyor ki bundan hiç kuşkum yok. Sizler çok büyük fedakârlıklar yaparak, çok büyük zorlukları aşarak vazifenizi en iyi şekilde yapıyorsunuz. Hepinize başarılar diliyorum.