Doğalgazı da kaçak kullanacaklardı

İki yıl önce doğalgazla tanışan Diyarbakır'da, tıpkı elektirikte olduğu gibi gazı da kaçak kullanmak için sayacına müdahale eden 25 abone tespit edildi.

Yaklaşık 2 yıl önce doğalgaz ile tanışan Diyarbakır'da doğalgaz kullanan abone sayısı 10 bine ulaşırken, bazı aboneler elektrikte olduğu gibi kaçak gaz kullanmak için doğalgaz sayacına müdahalede bulundu. Ancak doğalgaz sayacının hassas olması nedeniyle bu aboneler kaçak kullanımı gerçekleştiremezken, üstelik sayaca yaptıkları müdahale de kısa sürede tespit edildi.

''TELAFİSİ OLMAYAN SONUÇLARA YOL AÇAR"

Diyarbakır Doğalgaz (DİYARGAZ) Dağıtım AŞ Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Atabey,  doğalgaz kullanımı için geçen yıl başlattıkları çalışmaların ardından merkez Kayapınar ilçesinin büyük bölümünde alt yapı çalışmalarını tamamlayarak, gaz kullanımına başlandığını söyledi.

Alt yapı çalışmaları sırasında doğalgaz ile yeni tanışan Diyarbakırlıları bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Atabey, şöyle konuştu:

''Ancak son günlerde havaların soğumasıyla kaçak kullanıma yönelik girişimlerle karşılaştık. Kullanım artınca kaçak gaz kullanmak isteyen 25 abone doğalgaz sayaçlarına müdahalede bulunmuş. Bu can ve mal güvenliği açısından çok tehlikelidir. Sayaca müdahale yangın ve patlamaya yol açabilir. Kesinlikle sayaca müdahale edilmemeli. Sayaca müdahalede bulunan kişi, sadece kendisi ve konutu için değil, tüm bina için tehlike yaratıyor. Çünkü sayaca müdahale sırasında ortamda gaz birikip, patlama meydana gelebilir. Sayaca müdahale binada yaşayan tüm insanların canını tehlikeye atıyor. Vatandaşımız bu tür girişmelerde kesinlikle bulunmasın. Binada yaşayan diğer insanlar da sayaçlara müdahalede bulunanları gördüğü an 187 nolu ücretsiz hattımızı arasın. Çünkü bunu yapmazlarsa kendi can güvenliklerini tehlikeye atmış olurlar.''

Atabey, sayaçlarına müdahalede bulunan abonelere para cezası verdiklerini ifade ederek, ''Ayrıca bu bu aboneler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Her ay düzenli olarak abonelerin sayaçlarını kontrol ediyoruz'' dedi.

İZİNSİZ KAZI YAPILMASIN

Gaz hattının tamamlandığı bölgelerde vatandaşları, izinsiz kazı yapmamaları konusunda uyaran Atabey, şöyle konuştu:

''Bilgimiz dışında yapılan kazılar büyük tehlike oluşturabilir. Bunun için vatandaşlar kazı yapmadan önce mutlaka bize başvuru yapmalı. Gaz hattı çekilen tüm sokaklara uyarı levhaları yerleştirdik. Bu sokaklarda izinsiz kazı yapılmasın. Günün 24 saati hizmet veren ücretsiz 'Alo 187' hattımız var. Olası tehlikeli bir durumu vatandaşların bu telefon numarası aracılığıyla bize iletmesini istiyoruz. Ekiplerimiz ihbarların bildirilmesinin ardından çok kısa sürede olay yerine gelecektir.''