BDP'ye 30 üye katıldı

Kapatılan DTP'nin yerine kurulan BDP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret eden 30 aydın ve sanatçı, DTP'nin kapatılması ile Kürt milletvekillerinin meclisten çıkarılmasını protesto etmek ve Kürt milletvekillerine destek olmak amacıyla BDP'ye üye oldular.

Sanatçı Zeynep Tanbay "40 yıldır bize yalan söyleniyor. Bu memlekette, Fırat’ın doğusunda olanlar Fırat’ın batısına asla ulaştırılmadı. Ama artık gerçekleri fazlasıyla biliyoruz. Bundan sonra sessiz kalmayacağız" diye konuştu.

Dayanışma göstermek için üye olmak istediklerini anlatan Avukat Eren Keskin "Son süreçte özellikle bir haksızlıklar silsilesinin son halkasını oluşturan DTP’ye yönelik kapatma kararı ve Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk’un milletvekilliklerinin düşürülmesi sonrasında ‘Ne yapalım, nasıl dayanışma gösterelim’ diye düşündük. Aslında hepimiz başka alanlardan geliyoruz. Bugüne kadar içimizde hiç siyaset yapmamış olanlar var, hiç siyaseti düşünmeyenler var. Ama bugün BDP’ye üyeliğin bir borç olduğunu düşündük. Bugüne kadar savaşta yaşamını yitiren, köyleri yakılan, gözaltında kaybedilen, tecavüze maruz kalan tüm insanlarımıza bir borç olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

"İstanbul’da barış istiyorum" demenin içi boş bir temenni olduğunu vurgulayan Keskin, asıl Diyarbakır’da, Batman’da ya da Mardin’de barış istemenin doğru olduğunu ifade etti. Her evde bir cenaze olduğunu söyleyen Eren Keskin şunları söyledi: "Dağda ya da askerde ölen çocuklar var. Kürtler her zaman ’Barış istiyoruz’ diyorlar. Biz de bu barış talebine desteğimizi bildirmek üzere, İttihak ve Terakki döneminden bu yana bir Türk ve İslam sentezi olan resmi ideolojinin bize dayattığı tüm yasaklara ‘hayır’ demek için, barış, demokrasi, sivilleşmeden yana olduğumuz için Barış ve Demokrasi Partisi’ne üye oluyoruz."

Besteci Şanar Yurdatapan ise kendisini BDP’ye getiren şeyin 45 yıl önce TİP’e gitmesini sağlayan şeyle aynı olduğunu anlattı. Yurdatapan "Yepyeni bir ses çıkmıştı. Emeğin, demokrasinin ve insan haklarının sesiydi. Bu ses hep var olmalı. İlk kaydın oydu, sanırım son kaydımda bu olacak" şekinde konuştu. BDP BDP İstanbul Başkanı Hüseyin Barış ise destek amacıyla üye olan herkese teşekkür etti. Toplantının ardından, sanatçı ve aydınlar üyelik formlarını doldurdular.