Barzani Washington yolunda

ABD'nin Irak'taki birliklerinin komutanı General Ray Odierno, Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi ziyaret ederek, iki başlı bulunan peşmerge güçlerinin birleştirilmesi konusundaki çalışmaları koordine etmeye başladı.

Barzani, bugün Generali Odierno ile bir araya geldi. Görüşmede bölgesel Kürt yönetiminin peşmerge ve içişleri bakanı da hazır bulundu. Görüşmede iki tarafta Irak, ABD ve peşmerge güçlerinin koordineli yürüteceği çalışmaların önemine ve güvenliğe olan faydasına değinildi. Görüşmede peşmerge güçlerinin birleştirilmesi tartışıldı.

General Odierno ayrıca Bölgesel Kürt yönetimi Başbakanı Berhem Salih ile görüşürken peşmerge güçlerinin birleştirilmesi konusunun önemi üzerinde duruldu. İki hafta içerisinde birleştirilmesi öngörülen peşmerge güçlerinin durumu ve bölge güvenliğine yapacağı katkı üzerinde duruldu. Başbakan Salih birleşik peşmerge gücünün demokratik ve güvenli Irak’ın çıkarına olduğunu anlatırken, “Irak’ın özgürleştirilmesi sürecinde ve güvenliğin oluşturulmasında peşmerge güçleri nasıl ki önemli bir rol oynadıysa, birleşmiş ve modernleştirilmiş peşmerge güçleri de Irak’ın geleceğinde Irak ve bu bölgenin güvenliğini sağlamada önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

Bu arada, Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin önümüzdeki günlerde ABD’ye gideceği, tarihin kesinleştiği ancak, tarihin daha sonra açıklanacağı belirtildi.