Amsterdamd'a trafik çilesi

Amsterdam'da kar yağışı yer yer şehir merkezinde 20 ila 25 santimetreye ulaştı.

Amsterdamd'a trafik çilesi
Kar yağışı özellikle çevre yollarda uzun süreli kuyruklar oluştu. Amsterdam ve Haarlem çevresinde ki yollarda ANWB kurumunun verdiği bilgiye göre araç kuyruğu 170 kilometreye kadar ulaştığı duyruldu.

ANWB kara hazırlıksız yakalanan sürücülerin Amsterdam'da çok sayıda zincirleme kazaya sebep olduğunu açıkladı. ANWB bu durumu "trafik kabusu" olarak yorumladı. Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI Koninklijke Nederlands Meeting İnstituut) iki gün süre ile devam edecek kar yağışının, özellikle akşam saatlerinde ve gece yolların buzlanacağını ikazında bulundu. Diğer taraftan buzlanma dolayısı ile belediyenin tuzlama çalışmalarında tuz stoklarını azalttı. Karın devam etmesi durumda tuz stoklarının da biteceği açıklandı. ANWB kurumu yetkilileri ocak ayında soğuk ve buzlanmaya karşı otomobil sürücülerinin kışlık bakımını iyi bir şekilde yaptırmalarını tavsiye ettiler.

Karın tadını çocuklar çıkardı

Hollanda'da son yılların en fazla kar yağışının olduğu Ocak ayında ki lapa lapa kar yağışına en fazla çocuklar sevindi. Çocuklar kar yağışı boyunca evlere girmedi. Dışarıda kartopu oynayıp karın doyasıya tadını çıkaran çocuklar, kardan adam yaparak hatıra resmi çektirdiler.