Verem Savaş Haftası

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 2009 yılında 95 tüberküloz hastasının ilaç tedavisi gördüğü, halen ise Bandırma'da 21 hastanın tedavisine devam edildiğini belirtildi.

Verem Savaş Haftası
Verem Savaş Haftası
Verem Savaş Haftası nedeniyle Bandırma Verem Savaş Derneği'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Bandırma Verem Savaş Derneği Başkanı İsmet Sert, Başkan Yardımcısı Erdem Özcan, Sağlık Grup Başkanı Dr. Zafer Yılmaz ve dernek yöneticileri katıldı. Toplantıda hastalık hakkında bilgi veren Sağlık Grup Başkanı Dr. Zafer Yılmaz, tüberküloz hastalarında iki haftadan uzun süren öksürük, ateş, gece terlemesi, göğüs ağrısı, iştahsızlık, kilo kaybı, halsizlik ve kan tükürme yakınmalar olabileceğini belirterek, başlangıçta bu yakınmaların hafif başladığını ve yavaş ilerlediğini söyledi. Belirti görüldüğünde vakit kaybedilmeden doktora başvurulması gerektiğini belirten Yılmaz, "Özellikle öksürük ve diğer yakınmaları olan hastalar vakit kaybetmeden verem savaş dispanseri yada göğüs hastalıkları uzmanına başvurmalılar. Verim teşhis ve tedavisi tüm verem savaş dispanserlerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır" dedi.

İlçe Sağlık Grup Başkanı Yılmaz, Bandırma'da 21, Erdek'te 8, Manyas'ta 4 ve Avşa Adası'nda ise 1 hastanın tedavi gördüğünü belirterek, hastaların ilaçlarının da sağlık görevlisi tarafından düzenli şekilde içirildiğini söyledi. Yılmaz, hastalara doğrudan gözetimli tedavi yöntemi uygulandığını, hastanın sağlığı ve bulaşmayı durdurması için tedavi yönteminin çok önemli olduğunu söyledi. Yılmaz ayrıca 2009 yılında 54 hastanın tedavi altına alındığını, 41 hastaya ise koruma tedavisi uygulandığını kaydetti.

Verem Savaş Derneği Başkanı İsmet Sert'de dernek olarak dispansere maddi ve manevi destek verdiklerini belirterek, özellikle köylerde ve çevre beldelerden Bandırma'ya tedavi için gelen hastaların yol ücretlerini karşıladıklarını ayrıca ihtiyaç sahiplerine gıda paketi yardımı yaptıklarını da söyledi.