Rus kız müslüman oldu

Rus kızı Alexandra Kovrıgınç, namaz kılan arkadaşlarından etkilenerek müslüman oldu.

Rus kız müslüman oldu
Rus Alexandra Kovrıgınç (24), bir arkadaşının günde 5 vakit abdest alarak namaz kılması ve Ramazan ayında oruç tutmasından etkilendi. Neden namaz kılındığını ve abdest alındığını arkadaşına soran Alexandra Kovrıgınç, zamanla İslam dinine ilgi duymaya başladı. Müslümanların yaşantısı ve ibadet yerlerine hayran kalan Rus kızı, İslam dinini araştırmaya başladı. Namaz kılan arkadaşlarına sorular sorarak İslam dinini öğrenmeye başlayan Rus Kovrıgınç, Müslüman olmaya karar vererek Adana İl Müftülüğü'ne
başvurdu.

Müslüman olmaya karar veren Rus Alexandra Kovrıgınç için Adana İl Müftülüğü'nde tören düzenlendi. İl Müftüsü İsmail Canbolat ile birlikte Kelime-i Şahadet getiren Rus kız, Ayşe adını aldı. Adana Müftüsü Canbolat, Müslüman olmayı kendi isteğiyle tercih eden Rus kızana Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Müslüman olduğu için mutlu olduğunu dile getiren Ayşe Kovrıgınç, kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi. İslam'ın hem yaşantı hem de inanç açısından çok farklı bir din olduğuna belirten Kovrıgınç, "Arkadaşım sayesinde Müslüman olmayı tercih ettim. Arkadaşım olmasaydı önceki yaşantıma devam edecektim. O devamlı namaz kılarak Allah'a dua ediyordu. Bu beni çok etkiledi. Ayrıca tanıdığım birçok kişi namazın yanı sıra Ramazan ayında oruç tutuyordu. Bu ilk etapta bana çok ilginç geldi. Ancak yaptığım araştırma sonunda bunların İslam dininin şartları olduğunu öğrendim" dedi. Ayşe Kovrıgınç, dua öğrenerek namaz kılmaya başlayacağını sözlerine ekledi.

Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, Ayşe Kovrıgınç'ın İslam dinini araştırdığını ve neticede kendi rızasıyla Müslümanlığı seçtiğini söyledi.