Kurtulmuş'a göre ''Reform şart''

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin hukuki ve siyasi reforma ihtiyacı olduğunu belirterek, “Hesap vermeyen kurumlar ortadan kaldırılsın” dedi.

Kurtulmuş'a göre ''Reform şart''
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin en demokratik standartlara ulaşması gerektiğini, Türkiye halkının da bunu hak ettiğini söyledi. Kurtulmuş, ülkenin Ergenekon tartışmalarıyla vakit harcadığını ifade ederek gündemdeki tartışmaların millet tarafından denetlenemeyen, hesaba çekilemeyen birtakım yapılanmaların göstergesi olduğunu belirtti.

Millet tarafından denetlenemeyen, millete hesap vermeyen birtakım kurum ve kuruluşların ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, “Anayasa’nın geçici 15. maddesi kaldırılarak Kenan Evren ve arkadaşlarına yargı yolu açılmalıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İç Hizmet Yasası’nın 35. maddesi değiştirilerek Türkiye’de hiçbir vatandaşın, hiçbir silahlı kuvvetler mensubunun ihtilal yapmayı aklının ucundan geçirmeyeceği kadar net, özgür, serbest bir ortamın temin edilmesi gerekir. Faili meçhullerle ilgili Devlet Denetleme Kurulu devreye sokulmalıdır. 28 Şubat ile birlikte başlayan ve devam eden süreçlerde ortaya çıkan andıçlar, darbe teşebbüslerini bütünüyle araştıracak bir komisyon da kurulmalıdır” diye konuştu.
Bütün kurum ve kuruluşları milletin denetimine açan yeni bir yapılanmaya ihtiyaç olduğunu da kaydeden Numan Kurtulmuş, “Türkiye şimdiye kadarki bütün anayasa değişikliklerini ya Avrupa Birliği istedi diye ya da silahların gölgesinde yaptı. Artık halkın istediği bir anayasa yapılmalıdır” şeklinde konuştu.