Kaçak kömürle mücadele devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla başlattığı kaçak kömürle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2009 yılında yapılan denetimlerde kriterlere uymadığı tespit edilen Bin 812 ton kömür il dışına çıkartılırken, bu kömürü satan ve kullananlara 86 bin 900 lira ceza kesildi.

Kaçak kömürle mücadele devam ediyor
Kaçak kömürle mücadele devam ediyor
Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı gereğince Hava Kalitesinin Korunması ve Yakıt İyileştirme Programı’nda alınan kararlar doğrultusunda kömür satış bayileri ile tüketim noktalarına yönelik (seralar, resmi kurumlar, oteller, fırınlar, mandıralar, hamamlar) denetim çalışmalarının aralıksız sürdürüyor.

719 TÜKETİM NOKTASI VE 239 BAYİ DENETLENDİ
Büyükşehir ekipleri, 2009 yılı içerisinde 239 kömür satış bayi ile 719 tüketim noktasında denetim yaptı. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi Hava Kalitesi Kontrol Merkezi Laboratuvarı’nda 26 bin 980 ton kömür ile 5 bin 220 ton sıvı yakıtın analizi yapıldı. Yapılan denetimler ve laboratuvar çalışmaları sonrasında 08.09.2009 tarih ve 09/09 sayılı İl Mahalli Çevre Kurul Kararı’nda belirlenen kriterlere uygun olmadığı tespit edilen bin 812 ton kömür il dışına çıkarıldı. Denetimlerde, kriterlere uygun kömür kullanmadığı tespit edilen tüketim noktaları ile satış yerlerine de toplam 86 bin 900 lira ceza uygulandı.

İZİN BELGELİ BAYİLERDEN KÖMÜR ALIN
Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, denetimler sırasında vatandaşları yakacakları kömürü 2009- 2010 kış sezonu için izin belgesi düzenlenmiş bayilerden almaları konusunda uyardı. Görevliler, vatandaşların her yakıt alımında bayilerden Büyükşehir Belediyesi uygunluk belgesi ve hava kalitesi laboratuarı analiz raporu istemeleri gerektiğini belirterek, denetimler sırasında bu belgeleri ibraz etmelerinin zorunlu olduğunu anlattı.