Görme engelliler için özel dini eğitim

Karabük Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının katkıları ile görme ve ortopedik engellilere yönelik Kuran ve temel dini eğitim bilgileri vermek üzere kurs açtı.

Görme engelliler için özel dini eğitim
Görme engelliler için özel dini eğitim
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Karabük Müftülüğünün birlikte organize ettiği görme ve ortopedik engellilere yönelik Kur'an ve temel dini eğitim kursunu ziyaret eden Vali Nurullah Çakır, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu'ndan bilgiler aldı. İl Müftüsü Kolukısaoğlu kursla ilgili yaptığı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye genelinde görme ve ortopedik engellilere Kur'an eğitimi ve temel dini bilgileri vermek üzere formatörler yetiştirdi.

Kadromuzda görevli arkadaşlarımız da bu konuda eğitim aldılar. Burada görme engellilere Braille alfabesi ile Kur'an eğitimi veriyoruz. Görme engelli vatandaşlarımızın daha önceden böyle talepleri olmuştu. Bizde bu sene bunu gerçekleştirdik. Beklediğimizin üzerinde müracaat oldu. Bu kurslar Türkiye genelinde İstanbul ve Karabük'te veriliyor" dedi.

Vali Nurullah Çakır ise, Diyanet İşleri Başkanlığının böylesine anlamlı bir projeyi başlatmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Başta Diyanet İşleri Başkanlığımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Toplumumuzdaki her birey, kendi yaşam şartlarına uygun olarak kendilerine sunulan eğitim imkanlarından yararlanmak durumunda. Bizlere düşün arkadaşlarımızın yaşamına katkı sağlamak. Ben Karabük Müftülüğümüzün kıymetli ekibiyle beraber başta görme engelliler olmak üzere böyle bir proje içinde olmasından bir Vali olarak gurur duydum. Onları hayata bağlayan, onların manevi ihtiyaçlarını gideren bir proje. Valiliğimizce başlatılan Özürlü Envanteri Projesinin bir şekilde destekçisi olmuştur. Bu ve benzeri projelerin ilimizde sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Özürlü Envanteri çalışması başlattık. Belli bir noktaya da geldi. Bu proje iller ölçeğinde bir model oldu. Ben tekrar sizleri ve kursa katılan arkadaşlarımızı kutluyorum" dedi.

Vali Nurullah Çakır ziyareti sırasında Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen hediyeleri kursiyerlere verdi.