DTP Çorum ilçe binası mühürlendi

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin Çorum İl Başkanlığındaki eşya ve malzemelere el konuldu

Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri, eşyaları taşıyarak, parti binasının kapısını mühürledi. DTP'nin Gazi Caddesi üzerindeki Çavuşoğlu Apartmanı'nın 6. katında bulunan il başkanlığına gelen Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri, yıllardır parti binası olarak kullanılan büro içerisindeki eşya ve malzemelere el koydu.

Parti binası önünde polis ekipleri de hazır bulundu. Görevliler tarafından apartmandan indirilen eşyalar, kamyonete yüklenerek depoya götürüldü. Eşyaların taşınmasının ardından büro kapısı mühürlendi. Partinin demirbaş listesinde bulunan ve kamyonete yüklenen eşyalar arasında DTP'nin tabelaları, ocak, dolap, masalar ve sandalyeler ile parti bayrakları da bulunuyor. Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP'nin birçok ilde bulunan il başkanlığına, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) tabelası asılmış, ancak Çorum'daki partililer BDP'ye geçmemişti.

Bu arada, DTP'nin kullandığı büronun sahibi Mustafa Çavuşoğlu da eşya ve malzemeleri kamyonete yükleyen görevlilere yardım etti. Kendisine 3 yıldır kira ödenmediğini öne süren Çavuşoğlu, bürosunu başka kişilere kiraya vereceğini kaydetti.