CHP'li belediyeden çifte standart

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, partilerine mensup Karşıyaka Belediyesi tarafından işten atılan Kent AŞ işçileriyle Tekel işçilerinin aynı statüde tutulmamasını istedi.

CHP'li belediyeden çifte standart
Tekel işçilerinin hükümet tarafından mağdur edildiğini öne süren Ersin, 276 Kent AŞ çalışanın atılmasında ise işçileri iş beğenmemekle suçladı.

Ersin'e tepki gösteren mağdur işçilerse iş beğenmeme lüksleri bulunmadığını vurgulayarak, "Hükümet, Tekel işçilerine 4-C kapsamında iş veriyor. Bizi iş beğenmemekle suçlayan Ahmet Ersin, iş garantileri olmasına rağmen iş beğenmeyen Tekel işçilerine destek veriyor" dedi.

CHP Milletvekili Ersin, Tekel işçilerine destek amacıyla Tek Gıda İş İzmir 2 Nolu Şubesi'ni ziyaret etti. Burada Tekel çalışanlarının yaptığı eylemin işçi sınıfının mücadelesi açısından milat olduğunu söyleyen Ersin, eylemin sonuç alana kadar devam etmesi gerektiğini ifade etti. Ersin, CHP'li Karşıyaka Belediyesi tarafından işten atılan 276 işçi konusunda ise hükümeti ve işçileri suçlamayı tercih etti. Kent AŞ çalışanlarının iş beğenmediğini iddia eden Ersin, bu işçilerle görüşmemelerini de, "Haklı konumda olmadıkları düşüncesindeyiz" şeklinde açıkladı. Yaklaşık dokuz aydır devam eden problemin, Bayraklı'nın ilçe yapılarak Karşıyaka'dan ayrılmasından sonra ortaya çıktığını hatırlatan Ersin, "İktidar, belediyeleri orada yaşayan insanlara sormadan, masa başında böldü. Bölününce Karşıyaka, nüfus itibariyle de gelir itibariyle de küçüldü. Bayraklı, Karşıyaka'dan büyük bir ilçe haline gelince Kent AŞ'de çalışanların aynı şekilde devam etmesi imkansız hale geldi" şeklinde konuştu.

CHP milletvekillerinin, Tekel işçilerine destek verirken seslerini duyurmaya çalışan Kent AŞ işçileriyle neden görüşmek istemediği sorusuna karşılık ise şunları söyledi: "Haklı konumda olmadıkları düşüncesindeyiz. Bayraklı Belediyesi, kendi sınırları içerisinde oturanları işe almak istedi, fakat işçiler bunu istemedi. Yine Kent AŞ'de çalışmaya devam etmek istediler. Orada biraz da işçilerin ve sendikanın hatası var diye düşünüyorum."

Ahmet Ersin, Kent AŞ işçilerinin CHP Karşıyaka İlçe Kongresi'nde milletvekilleriyle görüşebilmek için sabahtan akşama kadar beklemeyip kimseyle görüşememeleri konusunda ise, "Bilmiyorum, ben oraya katılmadım." cevabını verdi. Çıkarılan 276 işçinin, CHP'nin elindeki 28 ilçe ve İzmir belediyeleri arasında paylaştırılmasıyla ilgili teklifler yapıldığının hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti: "Belediyeler borç içinde yüzüyor. Mevcut çalışanların maaşlarını ödeyemiyorlar ki üzerlerine yeni yük alsınlar. Büyükşehir, sırf maaş ödeyebilmek için geçtiğimiz aylarda faizle 24 milyon lira kredi kullandı."

Milletvekili Ahmet Ersin, CHP Genel Merkezi'nin Kent AŞ işçilerinin problemiyle ilgili bir girişim yapıp yapmayacağını ise, "Bölge milletvekillerimiz ilgileniyordur. Benim çok fazla bilgim yok. Elbette birtakım çalışmalar yapılıyordur herhalde" diyerek açıkladı.

Kent AŞ işçileri, kendilerini iş beğenmemekle suçlayan CHP Milletvekili Ersin'in açıklamalarına tepki gösterdi. Atılan işçilerden Ergün Sağlam, iş beğenmeme lüksleri olmadığını söyledi. Hükümetin Tekel işçilerine 4-C kapsamında iş verdiğini, ancak kendilerini iş beğenmemekle suçlayan CHP'li vekilin, iş beğenmeyen Tekel işçilerine her türlü desteği verdiğini vurgulayan Sağlam, "Biz işşiz kalmaktansa, en uzaktaki Karabağlar ve Menderes'e bile gidebiliriz. Ahmet Ersin, neden bizim iş beğenmediğimizi söylüyor? Bize teklif edileni araştırsın, sonra bizi suçlasın. Kent AŞ'de sendikalıydık, fakat bizi taşerona vermek istediler" dedi. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'ye de tepki gösteren Sağlam, Tekel işçisi için iş bırakıldığını, ancak CHP'li belediye olduğu için Kent AŞ işçilerinin haklarını aramak amacıyla iş bırakmaya cesaret bile edilemediğini söyledi.