Avatar sınırları zorluyor

500 milyon dolarlık bütçesiyle dünyanın en pahalı filmi olan Avatar, gösterime girdiği günden itibaren elde ettiği gişe hasılatı ile rekora koşuyor.

Avatar sınırları zorluyor
James Cameron’un son filmi Avatar, 500 milyon dolarlık bütçesiyle dünyanın en pahalı filmi. Üç boyutlu olması ve kullanılan görsel efektler nedeniyle, “sesli ve renkli filmlerin” sinema endüstrisinde yaptığından daha büyük bir devrim yarattı.

Gösterime girdiği günden bu yana kırdığı izlenme rekorlarıyla tüm zamanların en çok izlenen filmi Titanic’in rekoruna bir adım daha yaklaşan Avatar, bu gidişle maliyetinin çok üstünde bir gelir elde edecek.

''Titanic'', ''Aliens'' ve ''Terminator'' filmlerinin yönetmeni James Cameron'ın çığır açan filminde, teknolojinin tüm nimetleri kullanıldı. Üç boyutlu olarak da izlenebilen film, Na'vi adlı bir halkın yaşadığı Pandora adlı gezegende geçiyor.

YAPIMI 14 YIL SÜRDÜ

Dünyanın en çok gişe yapan filmi Titanik, Terminatör ve Alien gibi filmlerin de yönetmeni olan James Cameron’un 14 yıl önce başladı. 14 yıl önce kafasındaki fikirleri ve teknolojiyi arkadaşlarına ve film teknisyenlerine anlatan Cameron, “Bu teknoloji ile hayatta olmaz” karşılığını almış. Her zaman mükemmeliyetçiliğiyle övünen James Cameron, filmi çekerken, her işin uzmanıyla çalışmış.
 
YENİ BİR DİL YARATILDI

Öyle ki, Na’vi cinsinin kendi arasında konuştuğu yeni bir dil için California Üniversitesi Filologu Paul Frommer ile iki yıl boyunca araştırmalar yürüttü. Frommel, ortaya hiçbir dile benzemeyen kendine has dil bilgisi kuralları olan yepyeni bir dil çıkardı. Cameron ayrıca, Pandora gezegenindeki ağaçların nasıl ışıldadığını göstermek için üç yıl boyunca hücre uzmanları ve bitki fizyologları ile çalıştı. Sadece 37 aktörün rol aldığı filmdeki binlerce figüran ve diğer aktörler de bilgisayar efektleri ile yaratıldı. Son teknoloji ürünü ve yüksek çözünürlüklü kameralarla çekildiği için aktörlerin suratlarının altındaki damarlar bile kayıtlarda görülüyordu. Ancak bunlar prodüksiyon sonrası atıldı.