Araban'da polis-vatandaş işbirliği içinde

Gaziantep'in Araban ilçesinde, polis-vatandaş işbirliği yaparak örnek bir davranış sergiliyor.

Araban'da polis-vatandaş işbirliği içinde
Araban'da polis-vatandaş işbirliği içinde
Araban İlçe Emniyet Amiri Erdoğan Tokaç, ilçede polis-vatandaş işbirliğini daha üst seviyelere çıkarmak için başlattığı kahvehane toplantılarının ikincisini düzenledi. Akbudak Caddesi'ndeki Bazlamalar Kıraathanesinde yapılan sohbet toplantısına, İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memurları ve vatandaşlar katıldı. Araban İlçe Emniyet Amiri Erdoğan Tokaç, vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinlerken, vatandaşlar da "İyi ki ilçemize sizin gibi bir amir atamışlar. Biz Arabanlılar olarak Emniyet ile el eleyiz. Emniyet ve vatandaşlar olarak bizim zaten ilişkilerimiz geçmişte de iyiydi. Ama siz bizlerle kahvehanede bile bir araya gelerek çay içip sohbetler ederek sorunlarımızı dinleyerek çözümler arıyorsunuz. Biz sizden memnunuz" diye konuştular.

Sohbet toplantısına katılan Araban Esnaf Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Bazlama ise, ilçe esnaflarının başlıca sorunlarından olan ve her geçen gün giderek azalan trafik ve asayiş konusunda İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memurlarının görevini en güzel şekilde yerine getirdiğini belirtti. Bazlama, önemli ölçüde asayiş olaylarının yaşanmadığını Araban'ın asayiş konusunda çevre il ve ilçelere göre oldukça sakin olduğunu kaydetti.

İlçe Emniyet Amiri Erdoğan Tokaç da, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, "Emniyet olarak biz vatandaşlarımızın ayağına giderek sorunlarını yerinde tespit etmeye çalışıyoruz. Polis-vatandaş iş birliğini güçlendirerek ilçemizin sorunlarını daha kısa zamanda daha kolay şekilde çözüme kavuşturabiliriz" diye konuştu.