Muhalefete çatışma uyarısı

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, 'Kurumlaraarası çatışma' iddilarına ortaya atan muhalefete ve basına açık uyarıda bulundu.

Muhalefete çatışma uyarısı
Karanlık güçlerin ülkede egemen olmasına müsaade etmedik. Hukuk dışılığın ülkeye istikamet vermesine izin vermedik. Bugünden sonrada vermeyeceğiz. Yasama, yürütme, yargı da bu sistemin birer parçasıdır. Kurumlar içinde suç işleyenler olabilir. Bu kişi veya kişiler asla kurumları bağlamaz. Bu kişiler üzerinden asla tüm kurumlar töhmet altında bırakılamaz. Yargı tüm objektifliğiyle görevini yapmaktadır.

Dedikodular üzerinden, vehimler üzerinde, tahminler üzerinden yapılan açıklamalar yargının işini zorlaştımaktadır. Bu kurumlara haksızlıktır. Özellikle muhalefet cephesinden günlerdir kurumlar birbirleriyle çatışıyor yönünde açıklama yapılıyor. Hiç bir kurumun hiç bir kurumla çatıştığı yok. Kurumlar anayasal görevleri dahilinde uyum ve koordinasyon içibnde görevini yapmaktadır. Bu söylemlerde bulunanların sözlerini gözden geçirmeye çağırıyorum.

Demokrasiye katkı verenleri gelecek nesiller hayırla anacaktır.

Çıkmış Kandil'e karşı ne yaptın diyor. Sen, nasıl siyasetçisin. Gelişmeleri hiç mi takip etmiyorsun. TSK'ya haksızlık değil mi bu söylem. Kaç defa operasyon yapıldı o dağlara hiç mi bilmiyorsun.

Herşey tarihin hafızasında... Adnan Menderes Turgut Özal nasıl hatırlanıyorsa, kimlerin de silinip gittiği de ortadadır.