Mersin'de öğrenci kavgası

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı beldesinde lise öğrencileri arasında çıkan kavga beldede gergin dakikaların yaşanmasına neden oldu.

Mersin'de öğrenci kavgası
Mersin'de öğrenci kavgası
Taşlı sopalı kavgada 2 kişi yaralandı. Yaralılar Mersin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kazanlı Lisesi'nde öğrenciler arasında çıkan kavgaya aileleri de karışınca ortalık karıştı. Gençler arasında başlayan kavga, beldenin Arap kökenli vatandaşları ile tarla ve seralarda çalışan Kürt kökenli vatandaşlar arasındaki gerginliğe neden oldu. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri kavgayı büyümeden önledi. Beldeye gelen Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, gerginliği yatıştırmak için uzun süre mücadele etti. Olay yerine gönderilen çevik kuvvet ekipleri tedbir alırken, kavganın tarafı olan vatandaşlar polis minibüsüne bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

Beldenin yerlisi olan Arap kökenli vatandaşlar, Başkan Türk'e tepkilerini dile getirdi. Öğrencinin birinin silah ile okula geldiğini iddia eden vatandaşlar, "Biz onlara evimizi açtık. Beraber ekmek yiyoruz. Ama bazıları bize zarar vermeye kalkışıyor." dedi.

Vatandaşlardan daha da sağduyulu ve akıllı olmalarını isteyen Başkan Türk, "Ben size şunu söyleyeyim insan benim için insandır. Kimliği ne olursa olsun. Namussuzluk yapan kimse hesabını verecek." diye konuştu.

Gerginliğin sürdüğü beldede panzerde sevk edilirken, polisin geniş güvenlik tedbirleri sürüyor.