Kapatma kararını alkışla protesto ettiler

BDP'li milletvekilleri, DTP'nin kapatılmasına ilişkin kararın TBMM Genel Kurulunun bilgisine sunulması sırasında, tepkilerini ayağa kalkıp alkışlayarak gösterdi.

Kapatma kararını alkışla protesto ettiler
TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. 3 milletvekilinin gündem dışı konuşmasının ardından TBMM Başkanlığının sunuşlarına geçildi. Anayasa Mahkemesinin, ''DTP'nin kapatılması, beyan ve eylemleriyle partinin kapatılmasına neden olan Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un da milletvekilliklerinin gerekçeli kararın Remi Gazetede yayınlandığı 31 Aralık 2009'da düşmesiyle'' ilgili kararı, Genel Kurulun bilgisine sunuldu.

Kararın okunmasının ardından, kapatılan DTP sıralarında oturan BDP milletvekilleri, karara tepkilerini ayağa kalkıp, alkışlayarak gösterdi. Bu sırada, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ''Ahmet Türk yine seçilecek, yine gelecek, göreceksiniz'' diye bağırdı. Mumcu, Kaplan ve BDP'li milletvekillerini uyardı. Daha sonra gündeme geçildi. Bu sırada, bazı BDP'li milletvekilleri de salondan çıktı.

Öte yandan, bazı milletvekilleri, BDP Grup Başkanlığına seçilen Muş Milletvekili Nuri Yaman'ı kutladı. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ve bazı AK Parti'li milletvekilleri, Yaman'ın yanına giderek, kendisini kutlayıp bir süre sohbet etti. Bu sırada, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Yaman'ın yanı sıra, grup başkanvekilliğine seçilen Gültan Kışanak'ı kutladıktan sonra diğer milletvekilleriyle de tokalaştı. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, elini uzatan Kurt'u geri çevirdi. Kurt ile bir süre tartışan Üçer'e, TBMM İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık tepki gösterdi. Sakık, Üçer'i kolundan tutarak kulise çıkardı.

ADANA, DÜNÜ MUMLA ARIYOR


MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Adana'nın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü nedeniyle yaptığı gündemdışı konuşmada, geçmişte düşmana karşı savaşı kazanan Adana'nın, bugün farklı bir savaşı kaybetme noktasında olduğunu iddia ederek, kentin işsizlikte 2. sırada yer aldığını belirtti. TEKEL ve diğer bazı farikaların kapatılmasıyla işsizlik sayısının arttığını anlatan Tankut, ''Adana, dününü mumla arıyor. Adanalılar umutsuz ve perişan'' dedi.

AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır da gündem dışı konuşmasında, 1914 Aralık ayında Sarıkamış'ta 90 bin vatan evladının donarak öldüğünü belirterek, ''Tarih kitapları ne yazarsa yazsın, 90 bin vatan evladı tarihe adını yazmayı hak etmiştir'' diye konuştu.

Karabayır, şehitler için 6 yıldan beri Aralık ayının son haftasında ''Türkiye Şehitlerine Koşuyor'' adı altında anma programı düzenlendiğini anımsattı.

MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan ise gündem dışı konuşmasında Niğde'de esnaf, sanayici ve çiftçilerin sorunlarına değinerek, AK Parti iktidarının 7 yıldan beri uyguladığı yanlış tarım politikasıyla çiftçilerin üretim yapamadığını savundu.