İSPARK değnekçileri yok etti.

İstanbul'un en büyük sorunlarında biri de park sorunu olduğu bir gerçek.

İSPARK değnekçileri yok etti.
Bu sorunun ikinci bir de yüzü var. Zaten yetersiz olan otoparklar dışında bir yere aracınızı park etmeye kalksanız başınıza hemen “eşkıya” tavırlı değnekçiler dikiliyor. Fahiş fiyatlar istemeleri ve zaman zaman kendilerine itiraz edenlere saldırmaları İstanbullular’ı bezdiriyor. Bu sorunları çözmek için 4 yıl önce Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İstanbul Otopark İşletmeleri AŞ (İSPARK) kuruldu. İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, icraatlarını ntvmsnbc’ye anlattı:

* 1700 eğitimli personelimiz var. Zabıta ve emniyetle koordineli şekilde, 35 ilçede ve yaklaşık 500 noktada hizmet veriyoruz.

* Geldiğimiz sürede % 98 oranında halkı rahatsız eden niteliksiz işletmeciliği (değnekçiler) bitirdik. Bunda Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin büyük katkısı oldu.

* Kestiğimiz her fişin yüzde 25’i Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyor. O da yarısını ilçe belediyelere dağıtıyor. Vergiler ve personel giderleri ödeniyor. Geriye kalan miktarla ise yeni otoparklar yapılıyor.

* Türkiyenin en büyük otopark şirketiyiz. Toplam 52 bin kapasiteli otoparkımız var. 4 yıl içerisinde 250 milyon liralık bir kayıt içi oluşturduk ve Türkiye’ye model olduk.