İşbaşaran: AKP'de kimse mutlu değil

Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, eski partisinin yönetimine eleştirilerini sürdürdü.

Elazığ’da yerel Kanal E televizyonunda canlı olarak yayınlanan ‘Elazığ’ın Nabzı’ adlı programa telefon bağlantısıyla katılan bağımsız milletvekili İşbaşaran, Ak Parti ile yaşadığı süreci anlattı. Gazeteci Erkan Köse, Zeki Akbıyık ve Arif Çakmak’ın sunduğu programda İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile 1.5 yıldır küs olduğunu belirten İşbaşaran, “Karakoçan İlçesi’nde kızların eğitimini engellediği için görevden almasını istediğim kaymakamı görevden almadı. Ben de durumu Sayın Başbakan’a ilettim. Başbakan görevden aldıktan sonra İçişleri Bakanı benimle konuşmadı. 1.5 yıldır küsüz” dedi.

‘MİLLETVEKİLLERİNE BİRŞEY ANLATILMIYOR’
Kürt açılımı konusunda parti içinde milletvekillerine bilgi verilmediğini öre süren Feyzi İşbaşaran şöyle konuştu:
“Milletvekilleri parti içerisinde fikirlerini açıkça söyleyebilse, liderlerin liderlikleri daha kuvvetli olur, partileri daha kuvvetli olur. Bakın şu anda bir Kürt açılımı diye bir şey ortaya atıldı. Ak Parti içerisinde bir Allahın kulu mutlu değil. Çünkü kendileri de ne olduğunu bilmiyor. Bize hiç bir şey anlatılmadı çünkü. Türk Halkı ile Kürt halkını karşı karşıya getirdiler. Bu çok yanlıştır, memlekete yapılan en büyük kötülük budur. Ben üzülüyorum, Ahmet Türk ile aynı görüşte değilim. Ancak Türkiye’de siyaset yapıyor, Ankara’da ev verilmiyorsa, ‘bu Kürt’tür, bu şudur, sana evimi kiraya vermiyorum’ diyorsa, hakikaten felakettir bu. Bu batıda yarın yayılır. İstanbul’a İzmir’e sirayet ederse gerçekten iç çatışmaya doğru gider. Üzülüyorum yani. Ak Parti içersindeki milletvekilleri partilerine bağlılar, Başbakan’a bağlılar ama endişeliler. Bu işten endişeliler yalnız bana sormayın diğer arkadaşlara da sorun” dedi.

‘KEŞKE OLMASAYDI’
Konuşmasının sonunda trafik polisi ile yaşadığı olaya da değinen Milletvekili İşbaşaran, “Polis camiası yaşanan olayı üzerine almasın. Ben sadece bir başkomiserle bir sorun yaşadım. Hiç kendi üzerlerine alınmasınlar. Aynı kurumda yanlış insan da olur, doğru insan da olur. Keşke olmasaydı. O arkadaş için de şanssız bir an olmuştur, benim için de şansızlık olmuştur, keşke olmasaydı” diye konuştu.