Facia kılpayı atlatıldı

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, 6 ton parlayıcı ve yanıcı bir gaz olan propan yüklü bir tanker, şoförünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu devrildi. Kaza sonucu tankerin alev almaması olası bir faciayı önledi. Tanker şoförü ise kazayı yara almadan atlattı.

Facia kılpayı atlatıldı
Facia kılpayı atlatıldı
39 yaşındaki Fahrettin Aydın, Aliağa'daki bir LPG tesisinden yüklediği 6 ton propanı, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne götürmek üzere 35 ANA 52 plakalı tankeriyle, bugün saat 13.30 sıralarında yola çıktı. Aydın, Aliağa'nın Çaltıdere Köyü yakınlarına virajda direksiyon kontrolünü kaybetti. Kontrolden çıkan tanker, devrildi. Kazada tankerden propan sızıntısı başlaması tehlikeye neden oldu. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan tanker şoförü Aydın, durumu itfaiyeye bildirdi. İzmir Büyükşehir ve Aliağa Belediyesi İtfaiye ekipleri, tankere kimyasal köpükle müdahalede bulundu. Tankerin propanı yüklediği akaryakıt şirketinden gelen 2 görevli, aracın alev almaması için yaklaşık bir saat süren soğutma çalışmasının ardından gaz sızıntısını kesti. İki saat süren çalışmalar sırasında İzmir-Çanakkale karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatılması nedeniyle yaklaşık bir kilometrelik araç konvoyu oluştu.

Tankerden sızan gazın alev almamasının büyük bir şans olduğunu belirten tanker şoförü Fahrettin Aydın, "Virajda ne olduğunu anlayamadım. Bir anda tanker devrildi. Normal bir hızda seyrediyordum. Yüküm, son derece yanıcı ve parlayıcı bir gaz. Bir faciadan bizi, Allah korudu" dedi.