Eczacıbaşı hisseleri uçuyor

Eczacıbaşı İlaç ve Eczacı Yartırım Holding'in bir yatırım bankası kurabilmesi amacıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvurma kararı, grup hisselerini de uçurdu.

Eczacıbaşı hisseleri uçuyor
Eczacıbaşı İlaç hisseleri, yüzde 12,8'lik artışla 2.82 TL'ye, Eczacıbaşı Yatırım hisseleri ise yüzde 7,44 artışla 5.20 TL'ye yükseldi. Eczacıbaşı grup şirketlerinde yüksek likidite olduğunu belirten uzmanlar, bunun yatırım bankacılığı alanında değerlendirilecek olmasının hisselerdeki yükselişte etkili olduğunu söylüyor. Eczacıbaşı Grubu'nun halka açık şirketlerinde 2 milyar lirayı geçen bir likit varlık büyüklüğü bulunuyor. Sözkonusu yatırım bankasının sermayesine Eczacıbaşı İlaç yüzde 40, Eczacıbaşı Yatırım Holding ise yüzde 20 oranında iştirak edecek.

BORSA YÜKSELDİ

Başbakan Erdoğan'ın, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir anlaşma konusunda verdiği olumlu mesajın ardından İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki (İMKB) yükseliş de sürüyor. Borsa dün yüzde 1,03 artışla 53.368 puana yükselirken, uzmanlar borsanın yılın ilk çeyreğinde 58.000-59.000 puan seviyesini görebileceğine dikkat çekiyor. İMKB, 53 binli seviyeyi 2 yıl önce görmüştü.

Yılın son gününde işlem görmeye başlayan İttifak Holding ise perşembe gününün ardından dün de çift seans taban oldu. Hisseler günü yüzde 19,15'lik düşüşle 38 TL'den kapattı. İttifak'ta iki günlük düşüş yüzde 35'e ulaştı. Diğer yandan enflasyonun tüketici fiyatlarında (TÜFE) aralık ayında yüzde 0,53 ile beklentilerin üzerinde açıklanmasının etkisiyle faiz 3 Ağustos 2011 vadeli gösterge kağıtta 0.07 puan artışla yüzde 8,94'e yükseldi