Seyyid Ahmed Arvasi Nazilli'de anıldı

Nazilli Ülkü Ocağı, Türk Milliyetçilerinin fikir babası olarak bilinen Seyyid Ahmed Arvasi Hoca'yı ölümünün 21. yılında düzenlediği bir törenle andı.

Nazilli Ülkü Ocağı Binasında düzenlenen ve Ülkücü gençlerin yoğun ilgi gösterdiği anma programında bir konuşma yapan Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya, Seyyid Ahmet ARvasi Hoca’dan saygıyla söz etti. Mesleği öğretmenlik olan Seyyid Ahmed Arvasi Hoca’nın 1960’lı yıllarda Başbuğ Alparsalan Türkeş ile tanışıp ömrünün sonuna kadar ülkücü harekete hizmet ettiğini belirten Ahmet Kaya, “Hiçbir engel onu bu kutlu davadan soğutmamıştır. Gazetede köşe yazarlığı yaptığı dönemlerde Türk İslam Ülküsü üzerine bir çok makale yazan büyük dava adamı Arvasi Hoca aramızdan ayrılalı uzun yıllar oldu. 12 Eylül ihtilalinde tek suçu vatan, millet ve bayrak sevgisi olan Arvasi Hoca diğer önde gelen tüm ülkücüler gibi tutuklanıp cezaevine konuldu. Yazdığı yazılarla ve kitaplarıyla ülkücü harekete büyük hizmetler yapmıştır. “Ülkücü egosunu yenen idealisttir” sözüyle ülkücü harekete yön vermiştir. Tavizsiz bir Müslüman şuurlu bir Türk milliyetçisi olan Arvasi Hoca hayatını Allah yoluna adamış tüm ülkücüler gibi çile ve ızdıraba talip olmuş hayatı boyunca Türk milleti için yaşamıştır. Yazılarıyla Türk milliyetçilerinin fikir babası haline gelmiştir. Türk -İslam Ülküsü isimli eseriyle Ülkücü gençliğe ışık tutmuştur. Seyyid Ahmed Arvasi hoca, kitaplarında milliyetçiliğin İslam'a göre nasıl meşru olabileceğini, gerçek davanın Türk İslam davası, İlahi Kelimetullah davası olduğunu açıklamıştır. İslam'ın ve Türk'ün aşığı olan Arvasi Hoca bir sözünde “Tarih boyunca bütün milletlerin putları, müşahhas tanrıları olmuştur. Halbuki Tanrı mücerrettir. Tarihte yontulmuş Tanrısı olmayan bir millet vardır, o da Türk Milletedir” bu söz Türk milletinin büyüklüğünü açıkça ortaya koymaktadır. Şuurlu bir Türk milliyetçisi kimliği ile her zaman ön planda olan Arvasi Hoca Ülkücü gençlere verdiği seminerler ile Ülkücü gençliğin bilinçli ve şuurlu olması için çaba harcamıştır. Nazilli ülkü ocağı olarak bugün burada davamıza büyük hizmetleri olan Arvasi Hocamızı saygıyla anıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Seyyid Ahmed Arvasi’yi anlatan video izlendi. Programda İstiklal Marşını okuyan çocuklara kitap hediye edildi. Programın sonunda katılımcılara Muharrem Ayı dolayısıyla aşure ikram edildi.