Pamukoğlu: PKK'yı 1 yılda bitireceğiz

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, terör örgütü PKK'yı 1 yılda bitireceklerini iddia etti.

Pamukoğlu, Türkiye'yi sadece 365 günde PKK'dan arındıracaklarını söyledi. İdamı kaldırıcak olan Pamukoğlu, kalkınma için tarıma yatırım yapacaklarını mazottan vergiyi ise kaldıracakları sözünü verdi.

Kayseri'de bir düğün salonunda partililere hitap eden Pamukoğlu, Türkiye'de ekonomi ve güvenlik sorunu bulunduğunu, bu iki konuda ülkenin ''dibe vurduğunu'' ileri sürdü. Pamukoğlu, ''Bu iki konunun acilen halledilmesi gerekiyor. Bunun için de dik duruş sergilenmeli ve gereken yapılmalı'' diye konuştu.

Türkiye'de ''toprakların işlenmediğini ve hiçbir üretim yapılmadığını'' iddia eden Pamukoğlu, şöyle konuştu:

''15 yıl önce tarımsal ürünlerde biz dışarıya 7 mal satarken, buna karşılık 1 mal alıyorduk. Ancak şimdi neredeyse her şeyi dışarıdan alır hale geldik. Hayretle izliyoruz ki bu topraklar insanımızı besleyemiyor. Halbuki 4 mevsimin aynı anda görülebildiği nadir ülkelerden biriyiz ve toprağımız gerektiği gibi işlenirse, bütün insanımızı rahat rahat besleriz. Biz şunu yapacağız, hazine arazilerini 20 yıl vergisiz ve faizsiz halka dağıtacağız. Mazottan vergiyi kaldırıp, tohum ve gübreyi destekleyeceğiz. Önce tarımsal kalkınmayı sağlayacağız, ondan sonra diğer alanlara bakacağız.''

Pamukoğlu, halkın refahı ve mutluluğu için çalışacak bir düzene ihtiyaç duyulduğunu savunarak, ''Devleti, millete hizmet eder hale getireceğiz'' dedi.

Parti olarak Türkiye çapında teşkilatlanma çalışmalarına hız verdiklerini anlatan Pamukoğlu, 60 il ve 340 ilçede örgütlendiklerini, 40 ilin seçime hazır hale geldiğini ve 15 gün içinde 10 ilin daha seçime hazır hale geleceğini belirtti.

''365 günde dağları tertemiz yapacaklarını'' öne süren Pamukoğlu, ''İdam cezasını geri getireceğiz. Devleti, millete hizmet eder hale getireceğiz. Diğer bütün partiler bunların hiçbirisini yapamaz. Diğer bütün siyasi partiler iç güveyi. Kayınpeder besliyor oğlanı. Hiçbir yere kımıldayamıyor. Ama biz yabancı damadız, ne yapacağımız belli olmaz'' diye konuştu.