Orta Doğu'ya özel Bugatti

Bugatti 100. yıl kutlamalarını, Orta Doğu'daki seçkin müşterileri için özel olarak geliştirilen özel yapım üç otomobille tamamladı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bu modellerin Veyron ''Sang d'Argent'', Grand Sport ''Soleil de Nuit'' ve beş otomobille sınırlanan Veyron ''Nocturne'' olduğu belirtildi.

Açıklamada, 2010'un ilk çeyreğinde teslim edilecek olan otomobillerin fiyatlarının, ''Nocturne'' serisi için vergi hariç 1 milyon 650 bin avro, Veyron ve Grand Sport'un tek olarak üretilmiş modelleri ''Sang d'Argent'' ve ''Soleil de Nuit'' için sırasıyla vergi hariç 1 milyon 450 bin avro ve 1 milyon 550 bin avro olduğu kaydedildi. Veyron ''Nocturne''ün, otomobile yanal uzunluk açısından yeni bir boyut katan, şimdiye kadar hiç kullanılmamış, olağanüstü yüzey bölmeleri ile ''insanı çarptığı'' ifade edildi.

Bugatti, parlak alüminyum üst gövde parçalarının oluşturduğu çizgiyi aracın arkasına doğru devam ettiren, yan paneller ve tavanın yekpare siyah rengiyle canlı bir kontrast meydana getiren yan camlarla insanı büyülediği belirtildi. Türünün tek örneği olarak sadece Orta Doğu için yapılmış bir Veyron olan ''Sang d;Argent''ın kökeninde iki renk tasarımlı Centenary Villa d'Este otomobillerinin yattığı belirtildi. ''Soleil de Nuit'' (Gecenin Güneşi), Bugatti'nin öz değerleri olan ''Sanat, Form, Teknik''in modern yorumunun çarpıcı bir örneği olduğu kaydedildi.

Dubai Motor Show için tasarlanan, Orta Doğu'ya özgü ikinci ''tek'' model ''Soleil de Nuit''yi son derece alışılmadık bir renk/materyal ayrımının karakterize ettiği kaydedildi.

Otomobillerin, 2010 yılının ilk çeyreğinde teslimata hazır olacağı ifade edildi.