Ahmet Türk İzmir'e mi taşınacak?

Hemşehrisi, işadamı Bahattin Demircan'ın kira kontratını son dakikada iptal etmesinin şokunu yaşayan Ahmet Türk'e destek, 'faşist' suçlamalarına hedef olan İzmir'den geldi.

10 yıl önce Çeşme Ildır'da 400 metrekarelik bir yazlık satın alan Ahmet Türk'e kucak açan esnaflar, DTP'nin eski liderine, "Ege'de ayrı gayrı yok. Yüreğimiz kardeşliğe her zaman açık" diye seslendi. Yazlığı olduğu için kontrat iptalinin de söz konusu olmayacağına dikkat çeken Egeliler, "Buyursun gelsin, Ahmet Bey'e İzmir'in kapıları sonuna kadar açık" mesajını gönderdi. Çeşme'deki yazlık komşuları da Türk'e, "Buraya taşınsın, Ege'de yaşasın" önerisinde bulundu. Öte yandan, Ahmet Türk de Oran'da karşılaştığı tavrın bir "ilk" olmadığına vurgu yaptı. Türk, daha önce de 3 ev sahibinin kendisine ev kiralamaktan vazgeçtiğini şu ifadelerle anlattı: "2005'te de benzer olayları yaşadım. 3 kez söz aldık, ama sonra Ahmet Türk olduğumuzu duyunca vazgeçtiler. Ama tabii şimdi bunu yapanın hemşerimiz olması insanı üzüyor. " Mardin'de arazileri bulunduğunu, bunları satıp Ankara'da en iyi daireleri alabileceğini ifade eden Ahmet Türk, şöyle devam etti:
AK PARTİLİ VEKİLE TEŞEKKÜR
"Ama bunlara gerek yok. Çukarambar'dan da rahatsız değiliz. Daha önce ailece Oran'da oturduk. Oraya alışık olduğumuz için taşınmak istemiştik. Ama bu girişimimiz sırasında olumsuz olaylar yaşandı." Gelişmelerin ardından AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın Oran'daki evini kendisine verebileceği teklifine de teşekkür eden Ahmet Türk, "Bu Karadenizli arkadaşımızın jestidir. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Ben bunu içtenlikle söylendiğine gerçekten de eminim" diye konuştu. 5 dönem milletvekilliği yaptığını belirten Türk, olayın büyütülmesine de tepki gösterdi: "Bu olayı çok önemsemedim. Bu kadar büyütülmesi ahlaki değil. Ben 40 yıllık Ankaralı'yım ve orada kalacağım."
ORAN İLK DEĞİLMİŞ
Ahmet Türk, Ankara Oran'daki bu apartmana taşınmaya hazırlanırken, 'komşular istemiyor' denilerek kontratı iptal edilmişti. Türk, daha önce de kendisine 3 kez ev verilmediğini açıkladı.