Sivas'ta 6 araç birbirine girdi

Sivas'ın Hafik İlçesi'nde buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme kazada 6 araç birbirine girerken, 2 kişi yaralandı.

Sivas- Erzincan karayolunun 37'nci kilometresinde saat 06.00 sıralarında buzlanma nedeniyle kaza meydena geldi. Reşat Cantürk yönetimindeki 28 M 0876 plakalı minibüs buzlanma nedeniyle yoldan çıkarak elektrik direğine çarptı. Kazayı ihbar alan Hafik Emniyet Amirliği ekipleri kaza yerine gelirken Hafik Hacı Esma Kocacık İlçe Hastanesi'nden de yaralılar için ambulans sevk edildi. Yaralıları almak için gelen Necati Güldoğan yönetimindeki 58 FT 262 plakalı ambulans buzlanan yolda duramayarak park halindeki 58 A 8221 plakalı polis ekip otomobiline çarptı. O sırada yoldan geçen Kemal Tuncer'e ait 58 KA 899 plakalı kamyonet de duramayarak ambulansa arkadan çarptı. Bu sırada İstanbul'dan Erzurum'a giden Yusuf Işık yönetimindeki 34 FH 1409 yolcu otobüsü de duramayarak kaza yapan araçlara çarptı. Kazayı gören Yüksel Yıldırım ise 38 UU 811 plakalı otomobili ile kaza yapan araçlara çarpmamak için direksiyonu kırınca şarampole uçtu.

Buzlanma nedeniyle meydana gelen kazada ambulans şöförü Necati Güldoğan ile hemşire Büşra Kocaman yaralandı. Yaralılar çağırılan başka bir ambulans ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada kaza yapan araçlarda bulunanlar yol kenarında ateş yakarak ısındı.