Patlamada ölen 21 kişi anıldı

İki yıl önce Davutpaşa'da bir maytap atölyesinde meydana gelen patlamada ölen 21 kişi, patlamanın meydana geldiği binanın önünde anıldı.

Patlamada ölen 21 kişi anıldı
Kaybettikleri yakınlarını anmak üzere olay yerinde toplanan aileler, patlamanın acısını bir kez daha yüreklerinde yaşadı. Gözyaşı döken aileler, sorumluların cezalandırılması ve patlamanın yaşandığı alanın park yapılmasını istedi.

İki yıl önce İstanbul Davutpaşa'da kaçak olarak maytap üretimi yapan bir atölyede meydana gelen patlamada 21 kişi öldü, 117 kişi yaralandı. Acı olayın ikinci yıl dönümünde patlamada hayatını kaybedenler, bugün bir kez daha anıldı. Patlamanın yaşandığı yerin yakınında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, 'Davutpaşa'yı unutmadık unutturmayacağız' yazılı bir pankart açarak yürüyüşe geçti. 'İş kazası değil bu bir cinayet' sloganı atan grup, korkunç patlamanın yaşandığı yere kadar yürüdü. Burada ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu standa kırmızı karanfil bırakan aileler, bir kez daha gözyaşlarına boğuldu.

Patlamada babası Orhan Saday'ı kaybeden 6 yaşındaki Umutcan Saday, anma törenine amcası ile birlikte katıldı. Üzerinde 'Baba seni unutmadım' notu yazılı olan fotoğrafı bir an olsun elinden indirmeyen Umutcan, "Babamı özlüyorum. Sorumluların yakalanmasını istiyorum." dedi. Davutpaşa patlamasında hayatını kaybeden Yaşar Kara'nın eşi Necla Kara, "O günden beri yaşadığımızın farkında bile değiliz. Burada bir katliam yapıldı. Sorumluları ortada yok. Artık adalet yerini bulsun istiyoruz." dedi. Babası öldüğünde 6 yaşında olan kızının psikolojik travma geçirdiğini ve içine kapandığını anlatan Kara, "Sorumsuzların acısını, günahını küçük kızım çekiyor. Babasının ölümü ile birlikte şoka girdi, konuşamıyor." dedi. Yaşar Kara'nın oğlu Mehmet Kara da, "Bir ekmek çalan hırsız yıllarca hapse mahkum ediliyor. Burada 17 kişinin ölümüne neden olanlar serbestçe dolaşıyor. Adalet istiyoruz" diye konuştu.

Eşini patlamada kaybeden Arzu Cesur da aradan geçen iki yılda sürdürdükleri hukuk mücadelesinde olumlu gelişmelerin olduğunu ancak bunların yeterli olmadığını söyledi. Cesur, Zeytinburnu Belediyesi ve 5 çalışanın yargılandığını, bunun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı'ndaki sorumluların da adalet önüne çıkartılmasını beklediklerini söyledi.

Anma törenine katılanlar, basın açıklamasının ardından olay yerine karanfil bıraktıktan sonra sessizce dağıldı.