'Demokratik acıdan geriye dönüş başladı'

'Milliyetçi İrade ve Onurlu Bir Gelecek' konulu konferansta konuşan,MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Türkiye'de demokratik acıdan geriye dönüşün başladığını' ileri sürdü.

Vural, partisince Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Milliyetçi İrade ve Onurlu Bir Gelecek'' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. ''Öyle bir Türkiye'de yaşıyoruz ki kimliğimizi tartışıyoruz, Cumhuriyetimizi tartışıyoruz ve öyle bir Türkiye'de yaşıyoruz ki tarihimizi sorguluyoruz'' diyen Vural, aşındırılmadık milli ve manevi hiçbir değer kalmadığını savundu.

Türkiye'de sorgulayanlara medyanın temkinli yer vermek zorunda kaldığını ileri süren Vural, ''Dinleme tehdidi, kameralar, dinleme cihazları... Geldiğimiz bu nokta demokrasiden giderek uzaklaştığımız bir noktadır. Türkiye'de demokratik açıdan geriye dönüş başladı'' diye konuştu. ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin demokrasiye, milli iradeye müdahalesini kabul etmediklerini'' vurgulayan Vural, şöyle devam etti:

''Asker üzerinden siyaset yapıp, ordumuzun yıpratılmasını milletimiz istemiyor. Sana laf söyleyen mi oldu, paçandan tutan mı oldu, sen değil misin, cumhurbaşkanı değil mi 'çok büyük uyum var' diyen? Şimdi kalkıp milleti tehdit ediyor. Birtakım raflardan çıkardığı planlarla milleti adeta tehdit ediyor. Onun için MHP olarak, ordumuz siyasete müdahale etmesin, ama onun üzerinden de siyaset üretilmesini doğru bulmuyoruz. Yazıktır, günahtır. Bir ordunun yıpratılmasının millete, memlekete hayrı yoktur. Oysa herkes aklını başına almalı. Adam gibi siyaset yap, biraz mert ol. Kalkıp tozlu raflardan çıkarttığın birtakım planlarla sahte kahramanlık yapıp da saldırıp duruyorsun da gel MHP'ye söyleyeceğin bir şey varsa gel tartışalım. Yüreğin varsa gel. Gel ekonomiyi tartışalım, demokrasiyi tartışalım senle ama mertçe yapmıyorlar, bu işi namertçe yapıyorlar. Birtakım planları çıkarıyorlar; doğru mudur yanlış mıdır bilmiyoruz. Bu asker üzerinden siyaset aslında sizin gündeminizi Türkiye'nin gündemi olmaktan çıkartma çabaları. Cambaza bak siyaseti.''

Vural, Türkiye'de işsizliğin arttığını, esnafın ve çiftçinin Türkiye'deki tüm kesimlerin zor durumda olduğunu savundu. Daha sonra, MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu ve MHP Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek de birer konuşma yaptı.