'Bağımsız yargıdan elini çek'

'Bağımsız yargıdan elini çek' diyen 50'den fazla yargıç,Başbakan Silvio Berlusconi'yi protesto etti.

ündemden düşmeyen İtalya Başbakanı Berlusconi'nin başı bu kez de İtalyan yargısıyla dertte. Berlusconi adalet reformu istiyor; hukukçular ise reformları yolsuzluk ve vergi davaları süren Berlusconi'nin kendisini kurtarmak için yaptığı görüşünde.

Gerginlik, İtalyan adli yılının açılışında da kendini gösterdi. 50'den fazla İtalyan yargıç, Berlusconi yönetimine tepki gösterdi. Hükümet temsilcileri açılış törenindeyken protesto gösterisi yaptı; salonu terketti.

HAKKINDAKİ DAVALAR DÜŞECEK

Şu anda İtalyan parlamentosunun gündeminde olan reformlardan biri, hakimlerin davaları iki yıl içinde sonuçlandırılmasını öngörüyor. Bu da Berlusconi hakkında açılan davaların bir bölümünün düşmesi anlamına geliyor.

İtalyan anayasa mahkemesinden dönen dokunulmazlık yasası da, küçük değişikliklerle yeni adalet reformunun içine dahil edilmiş durumda.

Reformlar geçerse, vergi ve yolsuzluk davaları için hakim karşısında çıkması beklenen Başbakan Berlusconi'nin yargılanamayacağı belirtiliyor.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Berlusconi, İtalyan yargıçların bir çoğunun solcu-idelojik yaklaşımlar içerisinde olduğunu iddia ediyor.