ABD'deki Türklere sağlık programı

ABD'de yaşayan Türk vatandaşları için yeni bir sağlık programı hazırlanığı bildirildi.

ABD'deki Türklere sağlık programı
ABD’de Başkan Barack Obama’nın uzun bir uğraş verdikten sonra gerçekleşmesi için son aşamasına getirdiği sağlık reformu ile ilgili çalışmalar son hızıyla devam ederken, ABD’deki Türk dernek ve organizasyonlarını çatısı altında toplayan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu(TADF) da ABD'de yaşayan Türkler için yeni bir sağlık programı hazırlıkları içerisinde olduğunu duyurdu.

17 Ocak’ta yapılan TADF Başkanlık seçimlerinin ardından Türkevi'nde düzenlenen bir resepsiyonda yeni icra kurulunu tanıtan TADF Başkanı Kaya Boztepe, "İhtiyacı olan vatandaş ve soydaşlarımıza ulaşmak için yeni bir sağlık yardım projesi geliştiriyoruz, maddi imkanı olmayan Türklere ve soydaşlarımıza ücretsiz sağlık hizmeti götürmeyi planlıyoruz" dedi. Fethiye Projesi olarak adlandırdıkları yeni sağlık projesini ABD’de yaşayan Türk vatandaşları ve soydaşlarımız için bir reform olduğunu belirten Boztepe, "Bu projeyi yıllardır aramızda bizimle birlikte bir çok aktivitye katılan Fethiye Temiz’in yakalandığı üzücü bir hastalığa karşı verdiği mücadeleyi kazanmasını anlatmak amacıyla ‘Fethiye Projesi’ olarak adlandırdık" diye konuştu.

-ABD’DEKİ TÜRK DOKTORLAR GÖNÜLLÜ ÇALIŞACAK-

TADF Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Aygen de ABD’de görev yapan Türk doktorların bölgelerinde gönüllülük ilkesi doğrultusunda koordine edilmesi için uğraş vereceğini, maddi imkanları kısıtlı olan vatandaş ve soydaşların Federasyon himayesinde gönüllü hekimlere yönlendirilmesi için bir yöntem oluşturulması için çalıştıklarını belirterek, ilaç ihtiyacının da, mümkün olduğunca doktor ofislerinden ücretsiz olarak karşılamak amacıyla ayrı bir fon oluşturulması için çalışacaklarını açıkladı.