Mühendislerin seçim heyecanı

22 bine yakın üyesi olan Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, 2012'ye kadar görev yapacak başkanını seçmeye hazırlanıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun Yüksel Yalçın, Beykent Üniversitesi’nde işletme mastırı yapmış. ABD’de de yönetim sistemleri üzerine eğitim alan Yüksel Yalçın, 2008’deki seçimlerde yenildiği İlter Çelik’in karşısına bu kez daha donanımlı ve hazır olarak çıktığını vurguladı. Seçime katılımın genelde yüzde 15’ler civarında kaldığını hatırlatan Yüksel Yalçın, bunun sorumlusunun politik davranışlar sergileyen yönetimler olduğunu ileri sürdü.

Sadece İstanbul Şubesi’ne üye 22 bin mühendisi aynı havuzda toplayan bir bilgi bankasının, ciddi teknolojik açılımlar kaydedebileceğinin altını çizen Yalçın, bunun için ilk olarak odanın politik etiket üreten bir merkez olmaktan çıkıp, asli görevi olan teknoloji ve proje üretimine odaklanması gerektiğini savundu. Odanın sorumluluk alanlarını, üretim ve hizmet sektörü, üniversiteler, üyeler ve sosyal çevre olarak sıralayan Yüksel Yalçın, “Bunları bir araya getirmek, ortak amaçta buluşturmamız lazım” dedi.

Yüksel Yalçın, göreve geldikleri takdirde, “Akademisyenler ile reel sektörü daha fazla bir araya getirmeye ve ihtiyaca yönelik eğitim programlarına ağırlık verilmesine çalışacağız. Teknoloji Bakanlığı ve Teknoloji Bankası kurulması için çaba göstereceğiz. Teknoloji Enstitüsü ve bilgi havuzu oluşturmaya çalışacağız” diye konuştu.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçimleri 17 Ocak’ta yapılacak.