Mahmut Abbas Mısır yolcusu

İsrail ile Filistin arasında barış görüşmelerini ele alacak olan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas, bugün Mısır'a hareket ediyor.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna, Abbas'ın Şarm EL Şeyh'te Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile görüşeceğini söyledi. İki liderin, görüşmelerin başlamasına ilişkin "önemli görüşmeleri" değerlendirecekleri belirtildi.

Hüsnü Mübarek, geçen hafta da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşmüştü. Kaynaklar ise ABD yönetiminin, 1 yıl önce duran görüşmelerin yeniden başlaması için her iki tarafa da bir güven mektubu vermeye hazırlandığını açıklamışlardı. ABD Başkanı Barack Obama, Ortadoğu barışı ile ilgili olarak İsrail ve Filistin'in masaya oturması gerektiğini sürekli olarak dile getiriyordu.

Ebu Rudeyna da açıklamasında görüşmelerin başlaması ve İsrail'in yerleşim birimi inşalarını durdurması için uluslararası çabalar olduğunu belirtti. Ayrıca Filistin tarafının da görüşmeler için de, Filistin topraklarının 1967 öncesi sınırları kapsaması gibi spesifik talepleri olduğunu ifade etti.