Dijital veriler için özel ekip

Kozmik odada yapılan aramada, bilgisayarlarda muhafaza edilen dijital verilerin kopyalanması için savcılık özel bir ekip oluşturdu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın izlendiği iddiası üzerine başlatılan soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda yapılan aramada 3 ayrı kurumda görev yapan uzmanlardan oluşan özel bir ekip kurdu. Savcı Bilgili'nin "bilirkişi" olarak görevlendirdiği ekibin, Hakim Kadir Kayan'ın "kozmik odadaki" dijital verilerin kopyalanmasına da destek verdiği ifade edildi.

BİLİŞİM POLİSİ EKİPTE


Özel ekip içinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nda (TÜBİTAK)görevli bir bilgisayar uzmanı, Adalet Bakanlığı'nda görev yapan ve bilişim konusunda uzman bir teknik hakim ile Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bilişimci polisler yer alıyor. Bilişim konusunda uzman kişilerden oluşan özel ekibin Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda yapılan aramadaki 10 bilgisayarın birebir kopyası olan “ımage”ları ile Hakim Kadir Kayan'ın “kozmik odadaki” dijital verilerin de “image”larının alınmasını sağladığı belirtildi. Savcılığın, Ergenekon’da yaşanan spekülasyonlara karşı kopyalanan “image”ların Genelkurmay'dan görevlendirilen subayların nezaretinde açılıp incelemeyi yaptıracağı kaydedildi.

TÜBİTAK İNCELEMESİ GÜNDEMDE


Soruşturmada karargâhtan alınan “image”ların özel ekip tarafından TÜBİTAK'ta da incelenmesi gündeme geldi. Ancak bu konuda Özel Yetkili Savcılık bir karar vermedi. Devlet sırrı niteliğinde oldukları ifade edilen dijital verilerin ise Hakim Kadir Kayan tarafından soruşturmanın ilerleyen sürecinde incelemeye tabi tutulacağı bildirildi. Bilgisayarlardan alınan “image” ların Emniyet Terörle Mücadele Şubesi'nde yeni kurulan özel bilişim laboratuvarında incelenmesi de gündemde.