BDP'yi zılgıtlarla açtılar

DTP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasından sonra yerine kurulan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa İl binasının açılışı, bölücü başı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak yapıldı.

Milletvekili ve parti yöneticilerinin tuttuğu açılış kurdelesi ise güvenlik güçleri ile girilen çatışmada ölen teröristler ‘Ahmet’ kod adlı Hasan Adsay’ın annesi Medine Adyas ile ‘Ayten’ kod adlı Emine Bardakçı’nın annesi Nazmiye Bardakçı tarafından zılgıtlar arasında kesildi. Kurdele kesiminin ardından partililer, PKK’lı militanların kıyafetlerinden giyen küçük çocukların oluşturduğu müzik grubunun söylediği Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Açılışın ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

KADINLAR YÜRÜDÜ

Şırnak’ta Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) öncülüğünde kurulan Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi kadınlar, düzenledikleri yürüyüşle KCK/TM operasyonunu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna’ya yönelik, ‘Yaratık’ sözünü protesto etti. Şırnak Belediye Başkanı BDP’li Ramazan Uysal, Uludere Belediye Başkanı BDP’li Şükran Sincar, BDP Şırnak İl Başkanı Sekvan Aytu ile yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş BDP İl binası önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüş sırasında, ‘Yaratık Kürtler değildir, savaşa destek verenlerdir’ yazılı pankart taşındı. Yürüyüşte slogan atılmaması yönünde uyarıda bulunan polislerle BDP’liler arasında tartışma yaşandı.