Uluborlu İbrahim Amca'ya ağlıyor

Isparta'nın Uluborlu İlçesi'ne yaptığı yardımlar ile tanınan 98 yaşında İbrahim Etem Erbil hayatını kaybetti.

Erbil, için Uluborlu’da yaptırdığı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Isparta Vali Yardımcısı Bekir Kaya, Isparta Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Altınay, Isparta İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kızılkaya, Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ve daire amirleri katıldı.

Musluk Camiinde kılınan Cuma Namazının ardından Uluborlu’nun İbrahim Amcası son yolculuğuna uğurlandı.

Ulustaki ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde emniyet personeli olarak çalışan İbrahim Etem Erbil, Trabzon, Kayseri, Kütahya illerinde görevini icra ederek Ankara Çubuk İlçesi Emniyet Komiserliği görevinden 1961 yılında emekli olarak memleketi olan Uluborlu’ya yerleşti.
Uluborlu sevdalısı olan İbrahim Etem Erbil hayatının geri kalan kısmında birçok hayır işlerine imzasını attı. 1964 yılında Okul Yaptırma Derneği kurarak Uluborlu Lisesinin yapımında büyük katkılar sağladı. Uluborlu’ya kalıcı eserler kazındırmak için çalışan Erbil hayır faaliyetlerini ömrü boyunca sürdürdü.

Halkın güvenini ve takdirini kazanan İbrahim Etem Erbil, Uluborlu Devlet Hastanesinin yapımı için elinde çantası ile gerek Uluborlu gerekse Uluborlu dışında ikamet eden tüm hemşerilerini ziyaret ederek özverili bir çalışma yürüttü.

Büyükşehirlerde gördüğü huzur evlerini Uluborlu’ya da yapmak isteyen İbrahim Etem Erbil, İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon merkezini Uluborlu’ya kazandırdı.