Ölümüne tango

Batman'da olay tango açılımı. Tango kursuna başlayan gençler tehdit telefonları aldıklarını öne sürdü.

Bir grup genç Batman'da tango kursuna başladı başlamasına ama Mustazaf-Der'den tehdit geldi.

Mustazaf-Der: Bu hayâsızlığı gözümüzde diken var gibi, görmezden gelemeyiz.

ÇİFTE TEHDİT YAĞIYOR

Habertürk gazetesinde Ahmet Yukuş imzalı habere göre Batman'da üç hafta önce açılan tango kursuna katılan çoğu memur 6 çifte tehdit yağdı. Çiftler, telefonla "Dansa gitmeyin" diye arandıklarını belirtirken, İnsan Haklarını Koruma Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Başkanı Abdurrahman Cens konuyla ilgili şunları söyledi:

BAŞKA ERKEĞİN KOYNUNDA

"Medeniyet kadın ve erkeklerin sarmaş dolaşması değildir. Böylesi tehlikeli medeniyet halkımızın kanıyla uyuşmaz. Tango, ahlaksızlığın en büyüğüdür. Namuslu bir insan hanımının başka erkeğin koynunda dans etmesine izin vermez. Bu haysiyetsizliktir. Batman'da tango kursu açılması bize göre irticayla mücadelenin parçasıdır. Toplumu ahlaksızlaştırmak için bu tür faaliyetler yapılmaktadır. Yönetim kurulumuz kararıyla düşüncelerimizi açıkladık. Kimseye gözdağı vermek için bunları söylemedik."

"EDEPSİZLİĞİ YUTKUNAMAYIZ"

Dernek ayrıca yayınladığı bildiride "Bu hayâsızlığı gözümüzde diken varıruş gibi görmezden gelemeyiz, boğazımızda kılçık var gibi bu edepsizliği yutkunamayız." ifadelerine yer verdi.

Haftada bir dans ettiklerini belirten dans hocası Canan Coşkun "Tango edepsizlikse Türkiye Dans Federasyonu kapatılsın" diye konuştu.