Küçük Senem hala bulunamadı

Karadeniz'in azgın sularına kapılan Senem'den hala bir haber yok...

Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde geçen pazartesi gecesi iskeleye çıktığı sırada dalganın çarpması sonucu denize düşerek kaybolan 21 yaşındaki Senem Kasap'ı arama çalışmaları devam ediyor. Sabah erken saatte başlayan çalışmalarda, Rize Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi'nden 4 ve Trabzon Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı 3 olmak üzere 7 dalgıç kıyı boyunca arama yaptı.

Trabzon'dan gelen bir trol teknesi de, deniz tabanını ağla tarayarak aramalara katıldı. Kıyıdan 600 metre açıkta batık bir gemi enkazının bulunduğu bölgeye de dalış gerçekleştiren dalgıçlar bir sonuç alamadı. Arama çalışmalarına yarın sabaha kadar ara verildi.

Fındıklı Kaymakamı Hakan Alkan, hava şartlarının düzeldiğini ve dalgaların durulduğunu belirterek, "Trol teknesi ağ ile deniz dibini tarayarak arama çalışmalarına katıldı. Dalga durulunca su altındaki görüş mesafesi de arttı. Umarız Senem'i en kısa sürede buluruz" dedi. Olay, Fındıklı'nın Merkez Mahallesi'nde bulunan 30 metre uzunluğundaki iskelede 25 Ocak Pazartesi gecesi saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Rize Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksekokulu öğrencileri Senem Kasap, Çiğdem Çelik, Mehmet Öztel, Berşay Yiğit, Emre Öztaş, Ahmet Yılmaz, Mustafa Düz ve Esme Korkmaz, gezinti yapmak için kaldıkları yurttan çıktı. 3'ü kız 8 genç, yürürken bir iskelenin üzerine çıkıp denizi seyretmek istedi. Bu sırada büyük bir dalganın iskeleye vurması sonucunda Büro Yönetimi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Senem Kasap, denize düşerek gözden kayboldu. Mehmet Öztel ise son anda iskele üzerindeki babaya tutunarak denize düşmekten kurtuldu.