En iyi Davos geçen sene oldu

Davos Zirvesi'nin her yıl yapıldığını hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bütün dünyaya 'one minute' olarak geçen ve herkesin gururla hatırladığı o davranış her kişinin karı değil, er kişinin karı'' diye konuştu.

AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi Toplantısı, Akhisar ilçesindeki Hüsnü Kahraman Kültürparkı Gölet Büyük Salon'da, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi, Recai Berber, İsmail Bilen ve partililerin katılımıyla yapıldı.
''Demokratik açılım süreci'' kitabının sesli sunumunun ardından konuşan Bakan Arınç, TRT'yi güçlendirmek için çalıştıklarını, bütün Avrupa ülkelerinde yayın yapan TRT ortaklığındaki Euronews haber kanalının açılışının yarın akşam yapılacağını bildirdi.
TRT'nin 11 ayrı kanalda yayın yapacağını ifade eden Arınç, daha sonra Arapça kanalının da 15 gün içinde açılacağını ve onu İngilizce kanalın izleyeceğini söyledi.
Arınç, TRT'nin bütün yayınlarını uydular aracılığıyla dünyanın üçte ikisinin izlediğini ifade etti.

DUBAİ ZİYARETİ

Dubai'de 3 günlük bir çalışmaya katıldığını, Pakistan'ın demokrasi içinde kalkınabilmesi için uluslararası bir grup meydana geldiğini anlatan Arınç, ''Türkiye'nin itibarı o kadar yükseldi ki sokağa çıktığınızda Türkiye'den geldiğinizi söylemek yeterli oluyor. Sizi alkışlıyorlar, bağırlarına basıyorlar, sizi ağırlamak için'' diye konuştu.
Bakan Arınç, lider ülke olarak dünya barışında üstlendiği önemli görevlerin etkisiyle Türkiye'nin yurt dışında itibarının yükseldiğini kaydederek, şöyle konuştu:
''Davos her yıl oluyor ama geçen yıl bir başka anlamlıydı. Bütün dünyaya 'one minute' olarak geçen ve herkesin gururla hatırladığı o günü İstanbul teşkilatımız büyük kutlamayla hatırlayacak. O, belki o an yapılması gereken bir davranış olarak herkesten beklenmez o davranış. Her kişinin karı değil onu yapmak, er kişinin karı. O Davos'ta kalmadı, dalga dalga yayıldı. Bu mazlum ve masum insanlar için bir ümit ışığı oldu, diyebiliriz. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde yine o ülkeyle kriz yaşandı ama bütün dünyaya söylediğini yaptıran ve güçlü olduğunu zanneden ülke, Türkiye'den iki defa özür diledi. Hem sadece sayın Büyükelçiden değil, 'Türk halkından özür diliyoruz' diye yazılı beyanlarıyla Türkiye'nin itibarını yeniden göstermiş oldular. İyi gidiyoruz, Türkiye sözü dinlenen, itibarlı hale gelen, sorun çözücü bir ülke halinde. Bundan hepimiz ne kadar iftihar etsek azdır. ''

''REFORMCU HÜKÜMET''

Kongrelerde başka partilerin kafa göz yardığını, birbirlerine taş attığını söyleyen Bakan Arınç, onların hayatta bir şey yapmak için çalışmadığını ve muhalefette kalmanın tadına doyamadığını söyledi.
Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bizim milletvekilimiz diyor ki 'Sizin iktidara gelme gibi bir düşünceniz yok mu?' Hem de bir partinin şu son günlerde çok popüler olan bir milletvekiline. O da 'Ben bazen rüyamda kendimi iktidara gelmiş gibi görüyorum sonra bunun bir rüya olduğunu görünce seviniyorum' demiş. Arkasından bir şey daha söylemiş, 'Tayyip Bey'den daha iyi yönetecek birini de görmüyoruz'. Türkiye çok zor yönetilebilecek bir ülke.
Her tarafta çift yollarımız yapıldı, şimdi çevre yolları yapıldı, kimse bunları görmezden gelemez. Kıskanırlar ama göremezler. Bir hükümet, halkına hizmet için bir görevi almışsa ve kendine bütçe veriliyorsa eğitimde, sağlıkta adım atacak, yol, baraj, gölet yapacaktır. Bunların hepsini yapmak zorunda ama yapmadılar, yapamadılar bugüne kadar.''
AK Parti Hükümeti’nin bakanlık sayısını düşürdüğünü, milletvekillerin lojmanlardan çıktığını dile getiren Arınç, devrimci, reformcu bir hükümet olduklarını söyledi.