Tekirdağ'da LPG patlaması

Tekirdağ'da LPG'yle çalışan bir aracın patlaması sonucu 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, İrlanda uyruklu Graham Sims'in (56) kullandığı E 5034 BM plakalı cip, Tem otoyolu Edirne istikametinin 5. kilometresindeki bir dinlenme tesisinde durdu. Burada Graham Sims ve eşi Farzeneh Sims (51) ile Amerikan vatandaşı Frei Mohobbi (51), alışveriş yapıp, yemek yedi.
Bir süre tesiste dinlenen yabancı uyruklular, yollarına devam etmek üzere tesisten ayrılırken, sürücü Sims'in kontak anahtarını çevirmesiyle meydana gelen patlamada, araç alevler içinde kaldı.
Patlama sesi üzerine dışarıya koşan dinlenme tesis personeli, yangın tüpleriyle alevlere müdahale etti. Olay yerine gelen Ulaş Beldesi İtfaiye Ekipleri, yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Aracın içinde kalan yabancı uyruklular, itfaiye ve vatandaşların yardımıyla kurtarılarak, Çorlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralı 3 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili sürücü Graham Sims'in, alışveriş sonrasında araca bindiklerinde kokuyu fark ettiklerini, ancak önemli bir şey olmadığını düşünerek kontak anahtarını çevirdiğinde patlama olduğunu söylediği belirtildi.
Bu arada, Çorlu ilçe ve Velimeşe Beldesi Jandarma Ekipleri, olay yerinde geniş çaplı inceleme başlattı.