Kim demiş darbe devri bitti diye?

Ergenekon'un uyuyan hücresi ve BÇG'nin devamı olarak nitelendirilen Poyrazköy yapılanmasıyla ilgili iddianamede çok mühim bilgiler yer aldı.

İddianamede, darbe ile suçlanan askerlerin kurduğu Poyrazköy yapılanmasının, Ergenekon'un devamı olduğu özellikle kaydedildi.

Savcılar, “Kafes Eylem Planı ve Albay Dursun Çiçek imzalı 'Darbe Andıcı', 28 Şubat'ta kurulan BÇG'nin hala faaliyette olduğunu gösteriyor” tespitinde bulundu.

Poyrazköy İddianamesi'nde, silahlı terör örgütü kurmakla suçlanan muvazzaf ve emekli askerlerin kurduğu yapılanmanın Ergenekon Silahlı Terör Örgütü'nün devamı olduğu belirtildi. İddianamenin giriş bölümünde Ergenekon soruşturmasının geniş bir özetine yer verilirken, örgütün darbe zemini oluşturmak için yaptığı ve planladığı eylemler anlatıldı. Bu kapsamda kanlı Danıştay saldırısı, Cumhuriyet gazetesinin bombalanması, örgütün planladığı ancak deşifre suikast eylemleri, Alevi ve azınlık liderlerine yönelik eylem planları, soruşturma kapsamında ele geçirilen silah ve mühimmatlara yer verildi.

MÜZE SALDIRISI BİNBAŞI BEKTAŞ'TA DA ÇIKTI

İddianamede, Koç Müzesi'nde bombalı saldırının da Ergenekon'un planı olduğu belirtildi. Ahmet Demir adlı kişinin, müzede bulunan TNT kalıplarıyla ilgili soruşturmanın kapatıldığını ihbar etmesiyle başlatılan soruşturmanın ayrınıtlarına yer verilen iddianamede, Ergenekon'dan tutuklanan sanık emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş'ta ele geçirilen belgelerin müzede yapılacak kanlı eylemin örgüt işi olduğunu gösterdiği belirtildi. İddianameye göre, Bektaş'ta ele geçirilen 3 nolu DVD'de bulunan "aa/Cihan'dan/Notlar.txt " isimli belgede "C. G. ile görüşme notları Koç Müzesiyle ilgili malzemeler yerine konulmak üzere operatöre ulaştırıldı müzenin ziyaretçilerini artıralım, okullarda tanıtım reklâm ve organizasyon faaliyetleri yapılarak ziyaretçi yoğunluğunun en fazla olduğu zamanın belirlenmesini C. Bey söyleyecek Öğrenciler projenin en önemli parçası Operasyon tarihini teyit edelim" şeklinde ibarelerin yer aldığı tespit edildi.

ERGENEKON HALA FAAL

Aynı DVD'de başka bir belgede ise "Koç Müzesi'nde ziyaretçi patlaması olmalı : ) sıkıntı çıkmasın Bşk takip ediyor" şeklinde ibarelerin yer aldığı belirlendi. İddianamede 'bu bilgilerin yapılan ihbar sonucu yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen bilgiler ile örtüştüğü belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Kafes Eylem Planı, Beykoz mühimmatıyla ilgili ihbarlardaki “Ergenekon bağlantısının” yapılan soruşturmada tespit edildiğine yer verilen iddianamede yapılanmanın örgütün uyuyan hücresi olduğu vurgulandı.

İddianamanin Poyrazköy-Ergenekon ilişkisini değerlendiren savcılar yasama ve yürütme organını ortadan kaldırarak yönetimi ele geçirmek için darbe zemini oluşturmayı hedefleyen örgütün bu nedenle benzer eylemlerinden vazgeçmediği belirtildi. İddianamede Poyrazköy yapılanmasının faaliyetleri için “Örgütün dışarıda kalan uzantılarına yönelik yapılan teknik takip çalışmalarında, örgütün bu ve benzer eylem planlarından vazgeçmediği, ülkede darbe zemini oluşturmak amacıyla yeni ve daha tehlikeli eylem planlarını hazırladığı anlaşılmaktadır” dendi.


28 Şubat'çılar hala faaliyette

Poyrazköy iddianamesinde, 28 Şubat döneminde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde kurulan Batı Çalışma Grubu'ndan da (BÇG) bahsediliyor. Savcılar iddianamede, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 'Batı Çalışma Grubu' adıyla faaliyet yürüten ve oluşumu herhangi yasal bir kaynağa dayanmayan illegal yapılanmanın, faaliyetlerine halen son vermediği ve günümüzde 'İrticayla Mücadele Eylem Planı', ardından da 'Kafes Eylem Planı' çerçevesi altında yasa dışı eylem ve faaliyetlerine devam ettikleri ortaya çıkmış bulunmaktadır. Yasadışı olan bu yapılanmanın illegal eylem ve faaliyetleri, ancak bazı kamu görevlilerinin ihbarları ve yürütülen soruşturmalar ile açığa çıkarılıp deşifre edilmiştir" dedi. Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek imzalı 'İrtica ile mücadele eylem planının BÇG'nin Deniz Kuvvetleri'nde hala faal olduğuna kanıt olarak gösterilmesi dikkat çekti.