Hatay'da sağlık skandalı

Hatay İskendurun'da bir hastanın şikayeti üzerine özel sağlık hizmeti veren bir tıp merkezinde yapılan denetimde son kullanma tarihi geçmiş serumların kullanıldığı tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, ''kıl dönmesi'' şikayetiyle kentteki bir tıp merkezine giden bir vatandaşın tedavisi sırasında son kullanma tarihi geçmiş serum kullanıldığını fark eden yakınları, merkezi Sağlık Grup Başkanlığına şikayet etti.

Tıp merkezinde, Sağlık Grup Başkanlığı görevlilerince yapılan denetimde, son kullanma tarihi geçmiş serumlar bulundu .

İskenderun Sağlık Grup Başkanı Dr. Yavuz Selim Yıkıcı, yaptığı açıklamada, ilgili kurumdaki denetimde, merkezin servisinde ve deposunda son kullanma tarihi geçmiş serumların bulunduğunun belirlendiğini bildirerek, şöyle dedi:

''Durum tespiti yaptık, resmi yazıyla bilgi istedik. Durum, inceleme aşamasında. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, incelemenin sonucuna göre konuyu İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirebilir. Bir ihmal ve kusur varsa gereken yapılacak.''

Son kullanma tarihi geçen ilaçların kullanılması halinde faydasının azaldığını, yan etkisinin ise arttığını belirten Dr. Yıkıcı, ''Bu olayda bir ihmal veya unutkanlık da olabilir. Denetimimiz sırasında kurum yetkilileri de bize bu yönde bilgi verdi. Biz de umuyoruz ki durum böyledir ama her türlü ihtimali değerlendiriyoruz'' diye konuştu.

Dr. Yavuz Selim Yıkıcı, sağlık konusunda hizmet veren tüm kurumları denetlediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Rutin ve şikayet üzerine yapılan denetimlerde tespit edilen yanlışlıkların bir an önce düzeltilmesi için çalışıyoruz. Daha önce yapılan denetimlerde de bazı kurumlarda son kullanma tarihi geçmiş tıbbi malzeme ele geçirdik. Vatandaşlar gördükleri eksik ya da yanlışları bize iletmeliler.''